Otomobil Hırsızlığı Güvenlik Kamerasında

İstanbul’da kontak anahtarı bagaj üzerinde unutulan bir otomobili çaldıkları belirlenen 3 kişi, polis tarafından yakalandı.

Otomobil Hırsızlığı Güvenlik Kamerasında
Zanlıların otomobili çalma anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.İkitelli’deki bir oto sanayi sitesinde 2 gün önce meydana gelen olayda park halindeki bir otomobil çalındı. Sahibinin kontak anahtarını bagajın üstünde unutması sonucu gerçekleşen hırsızlıkla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerice çalışma başlatıldı. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, araç sahibinin kontak anahtarını bagaj kapısının üzerinde unutmasının ardından bir otomobilin araca yaklaştığını tespit etti. Birkaç kez daha aracın yanından geçen bu otomobilden inen bir kişinin önce otomobilin etrafında dolaştığı daha sonra bagajdaki anahtarla aracı çaldığı görüldü.

Çalışmalarını devam ettiren polis, aracın izini Bağcılar’da buldu. Park halinde bulunan otomobilin çevresinde pusu kuran ekipler, araca yaklaşan bir kişinin uzaktan kumandayla otomobilin kapılarını açması üzerine operasyonu başlattı. Polisleri fark ederek kaçmaya çalışan Fırat T.(19) kısa süreli kovalamacanın ardından yakalandı. Olayla ilgili olarak Alper Ş.(25) ile Ünal Ş.(24) de gözaltına alındı. Sorgulamalarında suçlamaları kabul etmeyen zanlıların otomobillerine yedek parça almak için sanayi sitesine gittiklerini bu sırada otomobillerinde bulunan bir arkadaşlarının aracı çaldığını iddia ettiler. Hırsızlıkla bir ilgilerinin bulunmadığını söyleyen zanlılar adliyeye sevk edildi.Olayla ilgili halen firarda olan bir kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi .