Kapadokya'da Foto Safarilere İlgi Artıyor

Kapadokya'da düzenlenen foto safarilere olan ilgi her geçen yıl artarken, fotoğraf paylaşım sitesi Fotoiz'in düzenlediği geziye Türkiye'nin değişik illerinden 130 kişi katıldı.

Peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleri, kültürü, konakları ve sıcak hava balonculuğu ile yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Kapadokya, fotoğraf tutkunlarının da her geçen yıl daha fazla ilgisini çekiyor.

''www.fotoiz.com'' internet sitesinin kurucularından Serbülent Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki fotoğraf sanatçıları, akademisyenler ve amatör fotoğrafçıları buluşturan Fotoiz'in düzenlediği gezilerle fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin değişik yörelerinde geziler gerçekleştirdiklerini ve gelen talepler üzerine ilk defa Kapadokya'ya gezi düzenlemeye karar verdiklerini belirten Özkan, ''Fotoiz olarak düzenlediğimiz geziye yoğun talep olurken, Anatolian Panorama Dergisi ve Cappadocia Voyager Balloons desteği ile 3 günlük Kapadokya foto safarisine başladık'' dedi.

Kapadokya'nın güzel atlar ülkesi ve periler diyarı olduğunu ve bunu fotoğraflara yansıtmaya çalıştıklarını kaydeden Özkan, şunları kaydetti:

''Foto safari kapsamında Kapadokya'nın en ünlü seramik ve çömlek ustası Galip ustayı çömlek atölyesinde fotoğraflarken, daha sonra Avanos'ta çekimler yaptık. Zelve Vadisi, Paşabağı, Göreme Açık Hava Müzesi ören yerlerini ziyaret ederken, daha sonra Göreme üzerinden gün batımını fotoğrafladık. Periler diyarını gökyüzünden fotoğrafladığımız safarimiz, Mustafapaşa, Ürgüp, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi, Kızıl vadi, yeraltı şehri, Güzelyurt ve Ihlara Vadisi olarak devam edecek.''

Fotoğraf tutkunlarının gezi kapsamında sunumlar gerçekleştirdiklerini ve temel fotoğraf teknikleri dersi verdiklerini vurgulayan Özkan, ''Amacımız, Türk fotoğraf sanatının daha ileri seviyelere gelmesini sağlamak, fotoğraf sanatına olan ilginin artmasına katkı vermek ve bu sanata yeni başlayanlara yol göstermek'' diye konuştu.

Foto safaride Kapadokya'nın ilk günden fotoğraf tutkunlarını büyülediğini kaydeden Özkan, en güzel fotoğrafları çekmeye çalıştıklarını ve fotoğraf tutkunlarının bu doğa ve kültür harikası Kapadokya'yı mutlaka fotoğraflamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Murat Öner Taş / Yücel Velioğlu

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA