Hani'de 51 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

Hani ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 51 kilogram esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbar üzerine İlçe Emniyet Amirliği Narkotik Büro Amirliği ekiplerince, Merkez mahallesinde 27 AV 791 plakalı otomobilde yapılan aramada piyasa değeri 200 bin lira olan 51 kilogram esrar bulundu.

Olayla ilgili olarak Salih Yeşil, Mahmut Sunar, Osman Ateş ile Hüseyin Gülçün ''uyuşturucu madde bulundurmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak'' suçundan gözaltına alındı. Zanlıların polisteki sorgusu sürüyor.

-1 ayda 350 kilogram kubar esrar ele geçirildi

Hani Emniyet Amir Serkan Kocaçiftçi yaptığı açıklamada, Son bir ay içerisinde düzenlenen operasyonlarda 350 kilogram kubar esrar ele geçirildiğini belirterek, uyuşturucu ticareti yapanlarına yönelik operasyonların yoğunlaştırıldığını söyledi.

Özellikle aile sevgisinden mahrum kalanların uyuşturucu kullanımına yöneldiğini ifade eden Kocaçiftçi, şöyle konuştu:

''Ailesinden yeterli sevgiyi bulamayan çocuklar, sevgiyi başka şeylerde aramaya başlıyor. Daha Sonra uyuşturucu satıcıları çocuğun mutsuz olduğunu görünce her zaman yaptıkları pazarlama tekniği olan sevgi sözcüklerini de kullanarak çocuğu madde kullanmaya davet ediyor. Gençler bu sayede de madde kullanımına ilk adımı atmış oluyor. Bu nedenle aileler çok dikkatli olmalı. Aileler, çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalı. Ayrıcı çocuklarını evde ve dışarıda iyi gözlemleyerek uyuşturucuya yönelmelerini önlemeli.''

Muhabir: İlhami Ünal / Özgür Ayaydın

Yayıncı Behçet Güngör
Kaynak: AA