'Fırsattan İstifade Edenler Sahte Belgelerle Halkı Kandırıyor'

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, bazı damacana sularda mikrobik bulgulara rastlanmasının ardından fırsattan istifade eden merdiven altı su arıtma cihazı üretenlerin sahte belgelerle halkı kandırdığını öne sürdü.

Özcan yaptığı açıklamada her su arıtma cihazının sağlıklı olmadığına vurgu yaptı.

Bazı damacana sularının kirli çıkmasının sektörü hareketlendirdiğini ifade eden Özcan, “Ancak vatandaşlarımızın bu konuda çok dikkatli hareket etmeleri gerekiyor. Fırsattan istifade etmek isteyen birçok merdiven altı su arıtma cihazı üreticisi, farklı isim ve sahte belgelerle halkı kandırıyor.'' ifadesini kullandı.

Su yumuşatma cihazlarını tanıtmak ve pazarlamak için ev ev dolaşan bazı kişilerin, MESKİ suyunun içilebilir nitelikte olmadığını beyan ettiklerine dair duyumlar aldıklarını anlatan

Özcan şöyle devam etti: “Şehir şebekesindeki suyu reçine ile filtre ederek tüm değerlerini öldüren, ütü suyu kıvamında bir şey çıkaran o makineleri, tekrar söylüyorum; almayın. Satışından prim alacağı için her köşede karşınıza çıkacak, hatta hiç üşenmeden evinize bile gelecek pazarlamacılara kanmayın. ''Suyunuzu analiz edelim'' derler, içtiğiniz suyu bir bardağa doldurup basit bir elektroliz cihazını içine daldırırlar ve içindeki tüm mineralleri dibe çöktürürler. Sarımsı, bulanık bir şey çöker haliyle ve potansiyel müşterinin '' ne pis bir suymuş içtiğimiz'' diyerek cihazlarını satın almasını hedeflerler.”