Bilecikte'ki Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı.

Yangın yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili oluyor. Osmaneli ilçesine bağlı İçmeler köyü yakınlarında saat 16.30'da başlayan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yangına müdahale eden 5 helikopter ve 1 amfibi uçak, havanın kararmasının ardından söndürme çalışmalarını durdurdu. Bilecik, Bursa, Sakarya, Eskişehir ve Kütahya'dan gönderilen 40 arazöz ile alevlerin önü alınmaya çalışılıyor. Arazinin yamaç ve kayalık olması söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Öte yandan yangınla mücadele ekipleri, oruçlarını yangın sahasında açtı. Bilecik Özel İdaresi'nce temin edilen pide ve ayranlarla oruçlarını açan görevliler, ara vermeden söndürme çalışmalarını sürdürdü. Bölgeye gönderilen dozerler de arazöz için yollar açıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (SASKİ) ait tanker ile Bilecik'teki itfaiye ekipleri arazözlere sürekli su takviyesi yapıyor.Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, söndürme çalışmalarına katılan helikopter, uçak ve arazözleri GPS üzerinden takip ederek gerekli koordinasyonları sağladı.
Coşkun, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, kızıl çam ormanında ki yangının kısmen kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olduğunu anlatan Coşkun; "Rüzgar durdu. Yangın sahası sarp arazi. Bu nedenle dozerlerle yol açıyoruz. Rüzgar çıkarsa yangını kaçırma tehlikesi olabilir. Helikopterden 2'si Yenişehir'de, 3'ü de Bursa'da bekliyor. Sabah gün aydınlanmasıyla birlikte söndürme çalışmalarına katılacaklar." dedi.