Gediz Göleti'nin Hafriyat Çalışması Tamamlandı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, hafriyat çalışmaları tamamlanan Gediz Göletinin bent yapımına hazırlık için enjeksiyon aşamasına geçildi.

Gediz Göleti'nin Hafriyat Çalışması Tamamlandı
Çalışmalar hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 25 yıldır ilçe halkının hayalini kurduğu ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Gediz Göletinin hafriyat çalışmalarının tamamlandığını ve bent yapımına hazırlık için enjeksiyon aşamasına geçildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gölet hafriyatının tamamlanmasının ardından bendin su geçirgenliğini sıfıra indirecek olan enjeksiyon çalışmasının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Saraoğlu, "Erdoğmuş ve Gümele göletlerinin tamamından daha fazla su tutma kapasitesine sahip olacak Gediz Göleti yapım çalışmalarında bent yapımı öncesindeki aşamaya geçilmiştir. Bent yapılacak alanda yer altına beton uygulanarak bendin su geçirgenliğinin azaltılması işlemi yapılmaktadır.

Tarımla uğraşan halkımızın sulu tarıma geçmesini ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Gediz Göleti, sulu tarımla birlikte bölgemizin coğrafyasında değişiklik yaşatacak bir projedir. Bu güne kadar üretilen ürünlerin çeşitliliğini artıracak, büyük bir değişim ve gelişime öncülük edecek olan Gediz Göleti bölge çiftçisine ve bölge halkına geçim ve gelir kaynağı olacaktır" dedi .
Kaynak: İHA