Gediz'de 500 Kişilik Öğrenci Yurdunun Yapımı Devam Ediyor
Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrencilerin yurt sorununun giderilmesi amacıyla inşaatına başlanan 500 kişilik YURTKUR öğrenci yurdunun yapımı hızla devam ediyor.

Gelecekteki hedefi 5 bin öğrenci olan Gediz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma sorunlarına şimdiden çözüm üretmek amacıyla yurt yapılmasına karar verildiğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, bu çerçevede yapılan ihale sonucunda 250 kız ve 250 erkek öğrenci kapasitesine sahip sosyal donatıları olan yurt yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen ihale sonrasında yüklenici firmanın inşaat çalışmalarına başladığını ifade etti.
Başkan Saraoğlu, "İnşası devam eden yurt yapımı tamamlandığında 500 öğrenci kapasiteli, içerisinde öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek sosyal donatılara sahip kompleks bir yurt okulumuza kazandırılacaktır" dedi .
