Başbakan Erdoğan Hz. Ali Camii’ni Ziyaret Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün açılışı gerçekleştirilen Hz.Ali Camii’ni ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan Hz. Ali Camii’ni Ziyaret Etti
Başbakan Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı’daki evinden çıkarak Burhaniye'de yapılan ve dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından açılışı gerçekleştirilen Hz. Ali Camii’ni ziyaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara eşlik etti. Öğle namazını Hz. Ali Camii’nde kılan Başbakan Erdoğan, daha sonra camiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sonrasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başbakan Erdoğan, burs isteyen bir genç kızla da yakından ilgilendi.

Başbakan Erdoğan, “Kesinlikle Mimar Sinan’da olduğu gibi buralar asla devlet eliyle yaptırılan camiler değildir. Hayırseverlerimiz vasıtasıyla yaptırılan camilerdir. Bizim milletimiz hayırseverdir yeter ki eseri görsün güvensin aldatılmadığına inansın. İşte hemen bu tür eserler çıkıyor. Daha buna benzer birçok eserler inşallah ülkemizde yükselecektir. Buradan birçok yavrularımızın yetişmesine vesile olmasını diliyorum. Sizleri sevgi saygı ile selamlarken şimdiden Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne hareket etti .
Kaynak: İHA