Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Batman bölgenin parlayan yıldızıdır

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Batman, bölge terör belasından kurtulduğunda bölgenin parlayan yıldızı olacak güçte ve kudrettedir'' dedi.

Batman'daki temasları kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Şahin, valilikçe Tuana Garden Düğün Salonu'nda düzenlenen iftar programına katıldı.

Yemeğe katılan davetlilerle tek tek görüşen Şahin, çocuk ve gençlerle sohbet etti.

Batman'da yaklaşık bir yıl önce teröristlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 8 aylık hamile Mizgin Doru'nun babası Enver Doru'nun yanına giderek sohbet eden Bakan Şahin, Doru'yu Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı iftara davet etti.

Bakan Şahin, iftarda yaptığı konuşmada, Batman'ın çok değiştiğini ve güzelleştiğini belirterek, bunda emeği geçen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer yetkililere teşekkür etti.

-''Hükümetimiz idarecilerin en iyisini buraya seçiyor''-

Vali Turhan'ın güzel çalışmalar yaptığını, yeni kararname ile Balıkesir'den Batman'a atanan Vali Yılmaz Arslan'ın da bölgenin iyi bir valisi olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''Bu aslında hükümetimizin bölgeye verdiği önemi gösteriyor. Hükümetimiz idarecilerin en iyisini buraya seçiyor. Bu değişim çok hayırlıdır. Çünkü baş, idareci çok önemli. Bugün hep beraberiz, devlet ve millet yan yana. Bu güzellikler bizim çok için çok kıymetli. Ramazanın manevi iklimi de çok önemli. Oruçta yapılan şey sadece mideyi aç ve susuz bırakmak değildir. Açlığın ve susuzluğun da olduğunu anlamamız gerekiyor. Zenginin fakiri anlaması gerekiyor. Sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün önemli olduğunu, paylaşma ve dayanışmanın en önemli manevi gücümüz olduğunu biliyoruz. Batman'ın kendine özgü değerleri var. Çok hızlı büyüyen bir şehir. Batman, bölge terör belasından kurtulduğunda bölgenin parlayan yıldızı olacak güçte ve kudrettedir. Bu nedenle bu mücadeleyi buranın geleceği için vermeliyiz. Kandan, gözyaşından nemalananlara fırsat vermemeliyiz. Bu kardeşlik hukukumuzu güçlü ve diri tutmalıyız. Bölgede yapılan çalışmalar bölgenin insanları içindir. Herkesin birinci sınıf vatandaş olması çok önemli.''

-''Yatırımları Batman için çok daha kuvvetlendireceğiz''-

Bakan Şahin, ayrılan kaynakları halk için kullandıklarını, bu konuda büyük bir çalışma içinde olduklarını ifade ederek, Batman'ın tüm taleplerini ve daha da fazlasını gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Bölgenin kalkınmasını, Türkiye'nin ve insanlığın barışını çok önemsediklerini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

''Yatırımları Batman için çok daha kuvvetlendireceğiz. Kaynaklarımız güçlü. Dünyada kriz yaşanmasına rağmen ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız, yapısal değişiklikleri zamanında yapmamız, sağlık, bankacılık, sosyal güvenlik reformunu hızla bir şekilde güçlü bir liderle gerçekleştirmiş olmamız, rahat bir nefes almamıza vesile oldu. Tarihimize, şanımıza, medeniyetimize, inancımıza yaraşır bir şekilde gücümüzü birleştirmek durumundayız. Allah'ın izniyle bunu da başaracağız. Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli gibi barış diliyle konuşacağız. Barış dilini tüm sokaklara ve bölgeye hakim kılacağız. Bunun dışında bir dil kullananların hizmetlerimizle yok olmasını sağlayacağız. En büyük muradımız, gayemiz bu ülkenin geleceğidir. Çocuklarımız 'bizden daha iyi bir ülke ve Batman'da yaşasın' diye bu mücadeleyi veriyoruz. Geldiğimiz nokta önemli, ancak daha yapacak çok işimiz var. Yoksulluğu bitirmek, yoksulluğu bitirirken yasakları kaldırmak, sivil anayasayı hızlı bir şekilde tamamlamak. Bunları da başaracağız. Bakanlık olarak sizin hizmetkarınız. Bugün Somali ve Pakistan'da mazlumun olduğu her yerde biz varız. Bizi biz yapan değerler bunları yapmayı emrediyor.''

Muhabir: Nurten Aslan - Aziz Aslan / Sema Kaplan

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA