Zafer Bayramı'nda Atatürk Panolarına Zarar Verildi

Batı Kışla’da Manisa Belediyesi tarafından yenilenen dış cephe duvarlarına asılan Atatürk panolarına, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda zarar verildi.

Zafer Bayramı'nda Atatürk Panolarına Zarar Verildi
Manisa Belediyesi tarafından Batı Kışla’nın yenilenen dış cephe duvarlarına Atatürk panoları asıldı. Asılan panolara 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kimliği belirsiz kişi ya da kişiler zarar verdi. Panoların üzerlerinin çizilmesi ve bazı bölgelerinin kırılması, vatandaşların tepkisini çekerken, saldırganların bulunması istendi. Atatürk panolarına zarar verenleri eleştiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e yönelik yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehrin göbeğinde astığımız Atatürk panolarına bu denli zarar verilmesi ve kimsenin olayı görmemesi de manidardır” dedi.

Manisa Belediyesi’nin örnek bir projeye imza atarak kışlanın duvarlarını Atatürk panolarıyla doldurduğunu ancak, kendini bilmez kişilerin bunu çekemediğini ifade eden Sefa Deniz isimli bir vatandaş, “Bu insanların basitliğini gösterir. Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün resmine zarar verilmesi gerçekten hepimizi yaraladı. Bunları yapanları kınıyorum. Bu yanlış bir davranıştır. İnşallah bu davranıştan dönerler” diye konuştu.

Saldırıyı kınayan Demet Metin isimli kadın, yapılanın utanç verici olduğunu ifade ederek, “Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin biran önce bulunmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA