Lübnanlı Gençler Suriye Büyükelçisi'nin Sınır Edilmesi İçin Eylem Yaptı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yüzlerce muhalif genç, Suriye Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesi talebiyle dün akşam saatlerinde Dışişleri Bakanlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

14 Mart Hareketi'ne bağlı öğrenci ve gençlerden oluşan eylemciler, Suriye Büyükelçisi Ali Abdulkerim Ali'nin sınır dışı edilmesi için Beyrut'un Eşrefiye bölgesindeki Bakanlık binası önünde toplandı.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı protesto eyleminde, Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur aleyhinde sloganlar atılarak, Suriye Büyükelçisi'nin derhal sınır dışı edilmesi istendi.

Lübnan ile Suriye arasındaki tüm işbirliği anlaşmalarının iptal edilmesini isteyen protestocular, Suriye hapishanelerinde tutulan Lübnanlı tutukluların da serbest bırakılmasını talep etti.

Muhalif partilerin flamalarını taşıyan gençler, Suriye Büyükelçisi'nin posterlerini yakarak, Suriye'deki devrim hareketini destekleyen sloganlar attı ve pankartlar taşıdı.

Eyleme, 14 Mart Hareketi'nin Genel Sekreteri Fares Soaid ve gazeteci May Chidiac da katıldı.

Nedim Gemayel yaptığı açıklamada, "Herkese birlik ve bütünlük içinde olduğumuzu göstermek için bu gösteriyi düzenliyoruz. Kendi halkını terörize eden Suriye rejimini artık kabul etmiyoruz. Michael Smeha ile aynı şeyi burada da yapmaya çalışıyorlar. İnsanları öldürerek, bombalar patlarak düzensizlik oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

Gemayel ayrıca, "Bu rejim artık mutlaka gitmeli. Lübnan'daki uzantıları da gitmeli. Dışişleri Bakanı, Lübnan'daki Suriye büyükelçisi ülkeyi terk etmeli, topraklarımızı terk etmeli" diye konuştu.

Kaynak: İHA