İsparta’da Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Isparta’da Büyük Zafer’in 90.yıl dönümü kutlamaları saat 08:30’da Hükumet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

İsparta’da Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı


Valilik, garnizon ve belediyenin çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Valilik toplantı salonunda Isparta Valisi Memduh Oğuz beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte tebrikleri kabul etti. Tebrigat töreninin ardından saat 09.45 de Hükumet Caddesinde ki geçit törenine geçildi. Vali Oğuz, Garnizon Komutanı Kurutmaz ve Belediye Başkanı Günaydın burada törene katılan birlikleri denetledi ve halkın bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yarbay Oğuz Utku yaptı. 30 Ağustos’u milletin kaderinin değiştiği gün olarak belirten Utku, “Bugün Anadolu da düşmana son darbenin vurulduğu büyük zaferin 90. yıl dönümüdür. Bu zafer yüce Türk milletinin şeref haysiyet özgürlüğüne göz diken, milli ve manevi değerleri için yaşlısı genciyle ölümü göze aldığı parolası ya istiklal ya ölüm olan bir zaferdir. Türk ve dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtarıcısına inanmış yüce Türk milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun o günün zor şartları altında sınırlı imkanlarla kendisinden silah ve sayıca üstün ateş gücü bakımından daha güçlü bir orduyu yenerek tarihe altın harflerle yazdırdığı bir destandır. Başlarımız yine dimdik alnımız ak sütümüz her zaman olduğu gibi yine tertemiz. Bu bayram vurulup ölmeyenlere, gidip dönmeyenlere, toprağın kara bağrınca sıra dağlar gibi duranlara atamıza ve bizlere kutlu olsun” dedi.

Okunan şiirlerin ardından askeri bando eşliğinde geçit töreni düzenlendi.

Özellikle komandoların geçişi sırasında töreni izlemeye gelenler askeri yüksek tempoda alkışladılar. Kamu kurumlarına ait araçların kortejiyle geçit töreni son buldu.

30 Ağustos kutlamaları akşam Vali Memduh Oğuz tarafından saat 21:00’da Barida Otel’de verilecek resepsiyonunun ardından tamamlanacak .
Kaynak: İHA