Kızılcahamam Engelliler Derneği Binasının Açılışı Yapıldı

Kızılcahamam ilçesinde bulunan engellilere yardımcı olmak amacı ile kurulan, Kızılcahamam Engelliler Derneği binasının açılışı yapıldı.

Açılışa Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Kul, İlçe Müftüsü Tahsin Aydın, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Dernek Başkanı Yusuf Ziya Ertürk, engellilere yardım etmeye elbise kampanyası ile başladığını söyledi.

Daha sonra ise kaymakamlığın da yardımı ile taşların işlenebileceği bir atölye kurduklarını belirten Ertürk, şöyle konuştu:

''Bunun yanı sıra Halk Eğitim Merkezi ve Kalkınma Ajansı ile ortak bir proje uygulayarak yaklaşık 15 engelliye ücretli kurs imkanı yaratarak burada eğitim verdik, bugün hem derneğimizin açılışını hem de bu kursu başarıyla bitiren kursiyerlerimizin belgelerini vermek için toplandık.''

İlçe Müftüsü Tahsin Aydın'ın dua okumasının ardından, Kaymakam Mustafa Çit ve Başsavcı Hamza Kul derneğin açılışını yaptı.

Açılışın ardından Halk Eğitim Merkezi ve Kalkınma Ajansı ortaklığı ile düzenlenen kursu başarı ile tamamlayan 15 engelli kursiyere belge ve hediyeleri verildi.

Yayıncı: Şükran Yücel
Kaynak: AA