Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Yayılan Yangın Yaklaşık 30 Hektarlık Alanda Etkili Oluyor

Datça'da çıkan orman yangınının yaklaşık 30 hektarlık alanda etkili olduğu bildirildi.

Datça'ya yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Emecik köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle yayılarak devam ediyor. Yangına 30 arazöz, 5 dozer, 15 teknik elaman ve yaklaşık 250 orman işçisiyle müdahale ediliyor. Arazinin sarp olması nedeniyle ekipler uzatılan hortumlar yardımıyla yangını söndürmeye çalışıyor.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece olduğu için sadece karadan müdahale edilebilen yangının yaklaşık 30 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.

Yangının güneyde deniz kıyısına, kuzeyde ise Marmaris-Datça karayoluna kadar ilerlediğini belirten Yıldırım, ''Doğu tarafında yoğun ormanlık alan var. Yangının rüzgarın da etkisiyle bu bölgeye doğru yayılmaması için ekiplerimiz yoğun mücadele veriyor. Rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle ekiplerimiz müdahalede zaman zaman güçlük çekiyor'' dedi.

Yangını daha fazla büyümeden kontrol altına almaya çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, bölgede son bir haftada yaklaşık 10 yangın çıktığını söyledi.

Yangının kasıtlı çıkarıldığı yönünde vatandaşların iddialarının bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, ''Vatandaşlar yangını çıkaran bir kaç kişiyi gördüklerini söylüyor. Güvenlik güçleri araştırmasını sürdürüyor'' diye konuştu.

Yıldırım, havanın aydınlanmasıyla havadan uçak ve helikopterlerle müdahale ederek yangını söndürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ormanın yanısıra tarım arazilerinin de bulunduğu yaklaşık 300 haneli Emecik köyünde, alevlerin tehdit etmesiyle bazı evlerin boşaltıldığı belirtildi. Yangında deniz kenarında bulunan 2 barakanın ve zeytinliklerin de zarar gördüğü öğrenildi.

Muhabir: Levent Kişi

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA