Üreticiye Davulla ''Üzümünü Açığa Dökme'' Uyarısı

Saruhanlı'da üreticilerin yetiştirdikleri ürünü emanete dökmelerini önlemek amacıyla ilçede davul çaldırılarak uyarı yapıldı.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticinin peşinat almadan, ileriki günlerde oluşacak fiyata göre hesap kesmek üzere üzüm satması anlamına gelen ''açığa dökme'' eylemini önlemek için ''Üzümünü açığa dökme, ihtiyacın kadar sat'' adı altında bir kampanya başlattıklarını bildirdi.

Geçmiş yıllarda da aynı kampanyayı düzenlediklerini, bu çerçevede çeşitli el ilanları ve pankartlar hazırlayıp vatandaşlara dağıttıklarını ifade eden Okur, bu yıl daha dikkat çekici bir yola başvurup davulcu kiraladıklarını kaydetti.

Kiraladıkları davulcunun sokaklarda, park ve bahçelerde davul çalarak ''Üzümünüzü açığa dökmeyin'' diye uyarıda bulunduğunu dile getiren Okur, ''Biz görevimizi yaptık. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Üreticinin üzümünü emanete dökmesi pazarlık şansını ortadan kaldırıyor, ayrıca fiyatın düşmesinde etkili oluyor. Yani açıkçası bütün koz tüccarın eline geçiyor. Ancak üretici üzümünü açığa dökmezse bunun faydasını görür. Davul sesini duyan vatandaşlar merakla durumu anlamaya çalışıyor, böylece dikkati çekmeyi başarıyoruz'' dedi.

Üzüm üreticilerinden Hüseyin Aksoy ise, üzüm üreticilerinin açığa ürün dökmeme konusunda bilinçlenmeye başladığını belirtti.

Muhabir: Muammer Kökçüoğlu

Yayıncı: Bahri Okumuş
Kaynak: AA