Osmaniye'de ''anaç Koyun ve Keçi Desteklemeleri''

Osmaniye'de 2012 Anaç Koyun ve Keçi Desteklemeleri için başvuruların 1 Eylül 2012'de başlayacağı bildirildi.

Osmaniye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, destekleme almak isteyen anaç koyun ve keçi yetiştiricilerinin, 01 Eylül-15 Ekim 2012 tarihleri arasında birliklerine başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti.

Yetiştiricilerin, kendilerine ait hayvanları gösteren belgeyi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden alarak birliklerine getirmelerini isteyen Saygılı, şunları kaydetti:

''Hayvan sevklerinde veteriner sağlık raporu sevki, nakli olmayan işletmelerin hayvan tespiti yapılamayacak. Bu nedenle de bu işletmeler destekleme alamayacak. Yetiştiricilerin kupesiz hayvanları için gerekli müracaatı yaparak küpe taktırması gerekir. Üyelerimiz, sattığı, kestiği veya ölen hayvanları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurarak Koyun-Keçi Kayıt Sistemi'nden sildirmeleri gerekir.''

Saygılı, destekleme konusunda ilçe, köy ve yaylalarda yetiştiricilere bilgilendirme çalışması yaptıklarını, 2012 yılı anaç koyun ve keçi desteklemesinin 18 TL olduğunu belirterek, desteklemelerin hesap numaralarına yatırılacağı için banka hesabı olmayan üyelerin, Ziraat Bankasından hesap açtırmaları gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Tuğba Temir

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA