Osmaniye’de 10 Bin Kişilik Çadır Kent Kuruluyor

Suriye’deki çatışmalardan kaçan mültecileri barındırma çalışmaları Osmaniye’de de sürüyor.

Osmaniye’de 10 Bin Kişilik Çadır Kent Kuruluyor
Osmaniye’de mülteciler için 10 bin kişilik çadırkent kuruluyor. Çadırkent çalışmalarını yerinde inceleyen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, mültecilerin barındırılma çalışmaları ile ilgili emir ve talimatın kendilerine 9 Ağustos tarihinde geldiğini belirterek, "Biz de o tarihten itibaren hemen çalışmalara başladık. Osmaniye’nin Cevdetiye beldesinde 244 dönüm arazi üzerindeki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu alanda 5 tane mahalle kuruyoruz. Bir mahallede ortalama 2 bin kişi olacak.

Yani 5 mahallede toplam 10 bin kişiyi misafir edeceğiz. Çadırlarımız da ailelerin kişi sayısına göre büyüklü küçüklü olacak. Çadır kentin etrafını güvenlik için tel örgü ile çeviriyoruz. Bu arada kabul salonu olacak, ayrıca sağlık işleri ile ilgili hastane kuruyoruz. Her mahallede ayrıca yemekhane, tuvalet, banyo gibi mültecilerin her türlü ihtiyaçları giderilecek şekilde ayarlanıyor. En kısa sürede bitirmeye çalışıyoruz. Büyük bir ihtimalle 1 Eylül’de burası bitmiş olacak ve misafirleri buraya yerleştireceğiz. Ayrıca elektrik, su ve kanalizasyon çalışmaları da devam ediyor. Yani burada 10 bin kişinin barınabileceği ve her türlü ihtiyacının giderileceği bir kamp alanı kurma çalışmaları devam ediyor” dedi

Bu arada Osmaniye’de 1500 civarında mültecinin çeşitli yurtlarda kaldığını belirten Cerrah, Adana ve Hatay illerinde barındırılan mülteciler ile sınırda bekletilen mültecilerin de Osmaniye’ye getirileceğini bildirdi.

Vali Cerrah, oluşturulan çadırkentin mültecilerin ülkelerine dönmesinin ardından kaldırılmayacağını da belirterek, “Allah göstermesin, Osmaniye’de herhangi bir afet olduğunda 10 bin vatandaşımızı burada barındırabileceğiz. Dolayısıyla burasını muhafaza edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA