Esat Paşa Haziresi Kaderine Terk Edildi

Erzurum’un çok önemli tarihi mekanlarından Esat Paşa Haziresi adeta kaderine terk edilmiş halde.

Esat Paşa Haziresi Kaderine Terk Edildi
Mezarlığın bir bölümü duvar kayması sonucu yıkılmasına rağmen, yapımıyla ilgilenen yok. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Taammüden bir tarih düşmanlığı mı yapılıyor” siteminde bulunuyorlar. VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ DUYARSIZ Durumdan haberdar olmasına rağmen bugüne kadar en küçük bir duyarlılık göstermeyen Vakıflar Bölge Müdürlüğüne tepki gösteren vatandaşlar, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü, böylesine önemli bir tarihi yapının takibini yapmayacak, gereken onarım ve bakımı üstlenmeyecekse ne işe yarar merak ediyoruz.” dediler.

MERTEKLER, KEMİKLER ORTAYA SAÇILMIŞ

Yıkılan bahçe duvarının hemen dibindeki mezarların aşağıya göçtüğünün altını çizen vatandaşlar, “Bırakınız tarihi eser olmasını, sıradan mezar dahi olsa, birilerinin burayı onarması ve bu iç burkan manzarayı düzeltmesi gerekmez mi? Ölüsüne saygısı olmayan bir yönetim anlayışını kabul etmek mümkün değil. Bu durumu gerekirse Sayın Başbakanımıza mektupla ve çektiğimiz resimlerle duyurmayı düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundular.

ESAT PAŞA HAZİRESİNDE KİMLER MEDFUN

1- El-Hac Osman Efendi 2- El-Hac Osman Efendi'nin oğlu Tevfik Efendi 3- El-Hac Muhammed Baba 4- El-Hac Mahmut Efendi 5- 22. Alay Binbaşısı Salih Ağa 6- 4. Ordudan Mehmet Salih 7- 4. Ordudan Abdullah Paşa 8- Kaptan Mehmet Paşa 9- Mustafa Paşa 10- Hüseyin Hoca 11- Es-Seyyid Abdurrahman Baba 12- El-Hac atar Halil Efendi 13- Al Hac Ahmet Ağa (umudum Köyü) 14- İbrahim Hakkı Haz. Ahvadı abubekir Efendi 15- Kırbaş Fevzi Bey (Erzurumlu) 16- El-Hac Mustafa Efendi'nin Kerimesi 17- Salime Hanımefendi 18- Refika Hanımefendi 19- Nakşi Bendi Şeyhlerinden Hacı Salih Efendi .
Kaynak: İHA