Çorbacıdaki Cinayetin Şüphelileri Tutuklandı

Konya’da lokantada çorba içen bir kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Çorbacıdaki Cinayetin Şüphelileri Tutuklandı
Edinilen bilgiye göre, önceki gün saat 04.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Ali Düzkaya (43) aralarında daha önceden husumet bulunan Adem U. ile karşılaştığı içkili bir restoranda tartışmıştı. Tartışmanın ardından arkadaşlarıyla birlikte çorba içmek için lokantaya giden Ali Düzkaya’nın, peşinden gelen Adem U. tarafından göğsünden ve başından vurularak öldürüldü. Lokantada yaşanan cinayet anı ise iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenmişti. Görüntülerde lokantaya giren Adem U., belinden çıkardığı silahıyla önce Ali Düzkaya’nın göğsüne ateş ediyor. Daha sonra tutukluk yapan silahını düzelten Ali Düzkaya, silahını ikince kez ateşleyerek Ali Düzkaya’nın başından vuruyor

Lokantada bulunan kişilerin engellemeye çalıştığı Adem U., güçlükle dışarıya çıkarıldıktan sonra kendisini bekleyen beyaz bir araçla olay yerinden kaçmıştı. Kamera görüntülerinden şüphelilerin kimliklerini belirleyen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, tetiği çeken Adem U. ile suç aleti silahı saklayan Taner D. (38) ve araç sürücüsü Nuri G. (40) gözaltına alınmıştı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayeti işleyen Adem U.’nun olay günü kendisine engel olmak isteyenlere, “Zaten kanserim, nasıl olsa bir ay sonra öleceğim” diyerek silahını ateşlediği ileri sürülmüştü. Öte yandan, cinayete kurban giden Ali Düzkaya’nın, ölümüne neden olan silahı daha önce 750 TL’ye, kendisini vuran Adem U.’ya sattığı öne sürülmüştü .
Kaynak: İHA