“Barış Sofrası Projesi” Konukları Midyat’a Gelmeye Başladı

Dünya’yı Barış için Midyat’ta bir araya getirecek olan “Barış Sofrası Projesi"ne ev sahipliği yapacak olan Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, Dünya medeniyetlerini ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyor.

“Barış Sofrası Projesi” Konukları Midyat’a Gelmeye Başladı
Türkiye’de bugüne kadar düzenlenen Medeniyetler İttifakı benzeri toplantılarının en kapsamlısı olma iddiasıyla hazırlıklarını devam ettiren Sosyal Gelişim Enstitüsü (SOSGED) Başkanı Murat Çuhadar’ın fikir babası olduğu ve 31 Ağustos Cuma Barış Sofra Projesi adıyla Mardin'in Midyat ilçesinde gerçekleştirilecek organizasyon için hazırlıklar son aşamaya geldi.

Aralarında birçok siyaset, sanat, bilim ve ilim adamının katılarak dünya barışı için ses verecekleri projeye ev sahipliği yapan Midyat Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, projenin bugüne kadar Türkiye’de düzenlenen en büyük medeniyetler ittifakı projesi olduğunu belirtti.

Projenin kentteki çok dilli ve çok dinli barış içindeki yaşamın dünyaya örnek teşkil edeceğini ve bütün dünyada yaşayan halklara örnek olacağını söyleyen Nasıroğlu, projenin hem tarihi ilçenin tanıtacağını hem de ilçede süren barış ortamının bütün medeniyetlere ilham kaynağı olacağına inandığını ifade etti.

Başkan Şeyhmus Nasıroğlu, Midyat halkı olarak böylesine büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak olmanın sevinç ve heyecanıyla proje için geri sayıma başladıklarını dile getirdi.

Midyat’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra mimari yapısıyla da dünyada çok önemli bir farkındalığa sahip olduğunu ifade eden Midyat’ın başarılı Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, “Midyat ilçemiz, Dünya’da dinlerin ve dillerin bir arada barış ve hoşgörü içerisinde birlikte yaşamayı başarmış ender kentlerden biridir. Bu birlikteliğimizin bütün dünya medeniyetlerine sirayet edip, ilham kaynağı olabilmesi için MRF COMPANY’nin değerli sahibi hemşehrimiz olan iş adamı Maruf Yeşilmen’in sponsorluğunu yaptığı “Barış Sofrası Mezopotamya’da Kuruluyor” projesine ev sahipliği yapacaktır. Bu büyük organizasyon, ilçemizden ziyade ülkemizde bugüne kadar düzenlenen medeniyetler ittifakı benzeri toplantılarının en büyüğü ve en kapsamlısıdır. Uluslararası alanda yoğun katılımlarının olacağı böylesine büyük bir projeye ev sahipliği yapacak olmanın gurur ve heyecanı bütün Midyatlı hemşehrilerimiz gibi beni de sarmıştır. Bütün hazırlıklarımız tamamlanma aşamasına geldi. Misafirlerimizi ağırlamak için 31 Ağustos Cuma gününü heyecanla beklemeye başladık” diye konuştu .
Kaynak: İHA