Bbp'den Taksim'de Terör Karşıtı Yürüyüş

Alperen Ocakları tarafından organize edilen terör karşıtı yürüyüşe katılan Büyük Birlik Partili (BBP) bir grup, Galatasaray Meydanı’ndan Taksim Atatürk Anıtı’na kadar yürüyerek terör olaylarını protesto etti.

“Mecliste PKK istemiyoruz” sloganları arasında Taksim Meydanı’na yürüyen grup, yapılan basın açıklamasında terör konusunda kesin bir sonuç alınamamasına tepki gösterdi. Basın açıklamasını okuyan BBP İstanbul İl Başkanı Hüseyin Aktaş, ülkedeki istihbarat kuruluşlarının daha etkili olması gerektiğini belirterek, Meclis’teki dokunulmazlığın kaldırılmasını istedi.Galatasaray Lisesi önünde toplanan çok sayıda BBP’li, tekbirler getirerek Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. “Meclis’te PKK istemiyoruz, bir gece ansızın gelebiliriz, Tük Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir” sloganları attı. “Meclis'te PKK istemiyoruz, hainler için idam istiyoruz” yazılı pankart açan grup, Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Bir grup Galatasaray taraftarı da yürüyüşe destek vererek meşale yaktı. Atatürk anıtı önünde toplanarak İstiklal Marşı okuyan grup adına basın açıklamasını okuyan BBP İstanbul İl Başkanı Hüseyin Aktaş, şehit haberleri karşısında hamasi nutuk atmayı artık istemediklerini, ancak yaşanan gelişmeler üzerine buna mecbur kaldıklarını ifade etti.

Terör olayları bu kadar artmışken istihbarat kuruluşlarının nerede olduklarını soran Aktaş, “Milletler tarihinde istihbaratını en iyi yönetme sitayişine ram olmuş bu ülkenin istihbarat kurumu 30 yıldır ne yapmaktadır. Cennet mekân Sultan Abdulhamit’in temellendirerek yönettiği ve cumhuriyet dönemimizin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ne yapmaktadır? Emniyet İstihbarat Dairesi’nin görevi nedir? Büyük beklentilerle kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı ne işe yarar? Ülkemizin en büyük şehirlerimizden birisine bomba yüklü kamyon 'resmi ifadelere göre uzun bir süredir pimi çekilmiş bomba gibi' Sakarya’dan Gaziantep’e getirilmek için yollara düştüğü halde ülkenin istihbarat kurumlarının bundan nasıl haberi olmaz?” diye sordu. Basın açıklamasında, terör karşısında alınmasını istedikleri önlemleri de dile getiren Aktaş, hükümetten, dokunulmazlıkların bir an önce kaldırılmasını ve bombacılar, teröristler için idam cezasının geri getirilmesini istediklerini açıkladı.

Aktaş, Terörle Mücadele Kanunu’nda değişiklik yapılarak, güvenlik güçlerinin elinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Terörle mücadelede etkin istihbaratın önemli olduğunu belirten Aktaş, bölgedeki imam ve öğretmen kadrosunun yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı .