Alevi ve Sünni Vatandaşlar Cemevindeki İftarda Bir Araya Geldi

Kırıkkale’nin Hasandede beldesinde Alevi-Sünni vatandaşlar, cemevinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Kırıkkale Yöresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (KALENDER)’in düzenlediği iftar programında kardeşlik, barış ve hoşgörü mesajları verildi.

İftardan önce Hasandede Camii İmamı Selim Aydın Kuran-ı Kerim okudu. Alevi Dedesi Beydili Demirhan da, yemek duası yaptı. Ardından iftar yemeğine geçildi. İmam Aydın ve Dede Demirhan, ayrı ayrı yemek duası yaptı.Kırıkkale Vali Yardımcısı Rıfat Ata, bu tür iftar günlerinin sevginin, saygının, birlikteliğin meydana geldiği anlamları günlerin olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Hasandede beldesinin kendisi için önemli bir yeri var. Geçtiğimiz gün yine iftara geldim. Belde insanlarının misafirperver ve beldeye gelen insanlara kapıları her zaman açık olur." dedi.

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir de, geçmişte insanların birbirine ön yargıyla davrandığını dile getirerek, "Çok şükür günümüzde bu olay sona erdi. Böyle bir organize olması bizleri de sevindirdi. İnsanların bir araya gelmesi bizleri mutlu ediyor. 20. asırda yaşıyoruz. Bu işin Alevisi, Sünnisi yok. Tek yumruk olmalıyız. Bizim felsefemizde insan sevisi ön plandadır." şeklinde konuştu.

KALENDER Başkanı Şuayip Demir ise, Alevi-Sünni vatandaşların bir ağacın iki dalı olduğunu ifade ederek, "Bana göre bu gecenin iki anlamı var. Birincisi yıllardır birbirine düşürülmek istenen Alevi ve Sünni vatandaşların iftar yapmalarıdır. Yemekte kardeşliği, dostluğu ve hoşgörüyü pekiştirmek amacındayız. İkincisi ise, yoksul ve kimsesiz insanları bir araya getirmektir." diye konuştu.