Bakan Yıldız Hacı Bektaş Törenlerinde Dostluk Mesajları Verdi

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki 49. Ulusal ve 23. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Bakan Yıldız Hacı Bektaş Törenlerinde Dostluk Mesajları Verdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 49. Ulusal ve 23. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinliklerinde yaptığı konuşmada, “Başta Hacı Bektaş Veli olmak üzere, bu toprakların rehberi olan tüm değerli isimleri, tüm Ehli Beyt'i minnetle anıyorum. Allah bizi şefaatlerine nail etsin. Hacı Bektaş Veli’nin, ‘Bir olalım, diri olalım, iri olalım’ sözüne bugün daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bizler aynı inanç ikliminin, aynı gönül ikliminin damlalarıyız. Bizler aynı toprağın hamuruyla mayalandık. Aynı güneş bizi aydınlattı. Bizler acıyı bal eylemesini bilmiş, kenetlenmiş bir milletiz" dedi.

Alevi-Bektaşi kültürünün Anadolu’nun eşsiz zenginliği olduğunu ifade eden Yıldız, "Senlik benlik davasıyla gönüllerimizin ayrışmasına kimse muvaffak olamadı, olamayacak. İnsanlarımız arasına nifak sokmak isteyenler beyhude çaba içindedir. Hepimiz bu ülkede ev sahibiz. 'Önce insan' diyoruz. Hangi etnik kökenden, hangi mezhepten gelirse gelsin, 'Önce insan' diyoruz. Bu ülkede yönetim ve siyaset kimsenin tekeli altında değildir. Etnik ve mezhepsel ayrımcılığa karşı çıktık. Bu topraklar, bu coğrafya sevginin, medeniyetin, hoşgörünün, birlikte yaşamanın yeşerdiği ve dünyaya teşkil ettiği topraklardır. Bizim Peygamberimizden duyduğumuz budur. Bizim İmam Ali’den aldığımız öğüt budur. Bizim 12 İmam’dan nasihat budur" şeklinde konuştu.

Öte yandan tören için Ankara’dan kara yoluyla ilçeye gelen Yıldız, ilk olarak Hacı Bektaş-ı Veli’nin Türbesi'ni ve Külliyesi'ni ziyaret etti .
Kaynak: İHA