Sulakyurt'ta 'hayat Boyu Öğrenme Projesi' Toplantısı Yapıldı

Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesinde Hayat Boyu Öğrenme Projesiyle ilgili toplantı yapıldı.

Sulakyurt'ta 'hayat Boyu Öğrenme Projesi' Toplantısı Yapıldı
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Harun Kazez, Belediye Başkanı Ali Şahin, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Galip Kocaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldırım, okul müdürleri, daire amirleri ile muhtarlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda Halk Eğitim Müdürü Veysel Pekdoğan, 2011-2012 yılına ait faaliyet raporları konusunda bilgilendirmede bulundu. Pekdoğan, açılan kurslar sayesinde önemli verimler alındığının altını çizdi. Toplamda açılan 22 kursa katılan 378 kursiyerin eğitilerek sertifikalarının verildiğini söyledi.

Özellikle verilen eğitimlerde kursiyerlerin bilgisayar kursları, bilinçli çiftçi bilinçli tüketici kursları, LYS kursları, okuma yazma kursları servis şoförlerine yönelik eğitim kursları, arıcılık kursları ile daha birçok kurslarla önemli kazanımlar elde ettiğini ifade etti.

Sulakyurt Kaymakamı Harun Kazez ise, İlçede açılacak olan yaygın eğitim kapsamındaki kursların özellikle yöre halkına uygun, uygulanabilir, kursiyerlere yeni beceriler kazandıracak ve gelir getirici kurslar olması gerektiğini vurgulayarak, eğitim ve sağlık konularına ise daha çok ağırlık verilmesi konusuna dikkat çekti.

Toplantıda katılımcılar arasında, 2012-2013 yılı içinde daha faydalı olabilecek kurslar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle yörede arıcılık, hayvancılık, zirai ilaç kullanımı, sulu tarım ile seracılık kurslarına ağırlık verilmesi de benimsendi. Ayrıca önümüzdeki yıl içinde rutin kursların yanı sıra aile eğitim programları kursları, servis şoförleri eğitimi kursları, Üniversiteye hazırlık kursları, KPSS kursları ve KOSKEB destekli kurslar ile diğer planlaması yapılan kursların bu yıl da aynı şekilde açılarak kursiyerlerin eğitileceği görüşüne varıldı.

Toplantı, ilçe genelinde yapılacak olan diğer faaliyetlerin de daha kapsamlı olarak yapılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi temennilerinin ardından son buldu .
Kaynak: İHA