Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, ''Siyasetimizin odak noktasında insan var, biz insan için bu siyaseti yapıyoruz. Herhangi bir ideoloji, herhangi bir anlayış, herhangi bir zihniyeti esas alarak siyaset yapmıyoruz'' dedi.

Gedikli, AK Parti Artvin İl Başkanlığı'nca Artvin Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, herkesin, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını tebrik ederek, Türkiye'ye ve İslam alemine hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Teşkilatların çalışmalarını yerinde görmek için çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu belirten Gedikli, ''Biz halk için siyaset yapan, hizmet için siyaset yapan bir partiyiz. Bizim amacımız icraat. Siyasetimizin odak noktasında insan var, biz insan için bu siyaseti yapıyoruz. Herhangi bir ideoloji, herhangi bir anlayış, herhangi bir zihniyeti esas alarak siyaset yapmıyoruz'' diye konuştu.

Gedikli, insana hizmet etmeye çalıştıklarını ifade ederek, ''Biz yaratılanı severiz, Yaradan'dan ötürü. İnsan için bu hizmetleri yapıyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne kadar da hep bu şekilde yaptık ve hizmet üretmeye gayret ettik. Bunun adı hizmet siyasetidir'' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin üç dönem üst üste oylarını artırarak iktidar olduğuna dikkati çeken Gedikli, şunları söyledi:

''Bunun sırrını herkes bize soruyor. Diğer ülkelerden öyle heyetler geliyor ki ilk sordukları soru bu oluyor. Çünkü başka bir örneği yok. Ne Türkiye'nin geçmişinde böyle bir örnek var ne de dünyada siyasette böyle bir örnek var. Bu işin bir sırrı olmalı. Bu işin sırrı hizmet amacıyla siyaset yapmak, halk için siyaset yapmaktır. Biliyorsunuz eskiden siyaset elitlerin, belirli zümrelerin işiydi. Sadece onlar vardı. Ama şimdi doğrudan doğruya halkımız bu işin içinde ve siyaset yapıyor.''

-''Temiz siyaset yapmayı ilke edindik''-

Gedikli, artık siyasetin halkla bütünleştiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Siyaseti hep beraber, birlikte yapıyoruz. Özü, sözü bir olan insanlar olarak siyaset yapıyoruz. Birileri de sürekli kılık değiştirerek yapıyor biliyorsunuz. Kılık değiştirenler partisi var. Ha bire kılık değiştiriyorlar, ama bir türlü bir yere varamıyorlar. Niye- Çünkü icraat diye, hizmet diye bir hedefleri yok. Sadece söz, retorik. O yüzden sol anlayış, sol zihniyet dikkat ederseniz bir türlü icraat yapamıyor. Hani iktidarda değiller diye düşünmeyin, mahalli yönetimlerde iktidardalar. Yaptıklarını, ortaya koyduklarını görüyoruz. Eğer amaç hizmet olmazsa icraat olmazsa sadece laf üretirsiniz, söz üretirsiniz. Bir retorikten ibaret kalırsınız. Ama biz farklı bir yol izledik bugüne kadar. Hizmet siyaseti yaptık. Bunun yanına bir şey daha ekledik. Sadece hizmet yapmakla kalmadık, aynı zamanda birde temiz siyaset yapmayı ilke edindik. Bu ikisi çok önemli. Siyaset bu iki ayak üzerinde ancak yükselebilirdi ve bizde bunu tercih ettik. Bu zaten partimizin adına da yansımış vaziyette.''

Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Tuğba Yardımcı Mısır

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA