İnegöl'de Festival Coşkusu Başladı

İnegöl Belediyesi tarafından 24 yıldan bu yana düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivali'nin 25'incisi kortej yürüyüşü ile başladı.

İnegöl Tarihi Mehteri öncülüğünde İnegöl AVM önünden başlayıp Kültürpark'a kadar devam eden kortej yürüyüşünde AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile kültür derneklerinin ve 9 yabancı ülkenin folklor ekipleri katıldı.

Ekipler ellerindeki bayraklar ve güler yüzleri ile yürüyüşe renk kattı. Kortej yürüyüşünün ardından amfi tiyatroda gerçekleştirilen açılış galasında yerli ve yabancı ekipler hünerlerini sergiledi. Kültürpark içindeki kamelyalar mevkiinde 17 kültür derneğinin çadırları da açıldı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu yıl festivalimizin 25. yılı. Bundan tam 25 sene evvel belediye başkanımız Muhittin Tanoğlu döneminde başlayan ve yine Cemal Arık ve merhum Hikmet Şahin ile devam eden festivalimiz, coşkusu her yıl artarak devam ediyor. Ben öncelikle yurt dışından misafirimiz olan Abhazya Cumhuriyeti, Bosna Hersek Cumhuriyeti, Bulgaristan Cumhuriyeti, Cezayir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova Cumhuriyeti, Karadağ Cumhuriyeti, Makedonya Cumhuriyeti ve Gürcistan Cumhuriyetine hoş geldiniz diyorum. Biliyorsunuz bizler festivalimizde Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması yapıyoruz. Buna 2 yıl önce başladık, bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Çarşamba akşamı burada büyük bir coşkuyla 3. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışmasını icra edeceğiz. O akşam sadece yurtdışından gelen ekiplerimiz gösterilerini sunacaklar. Ben bu konuşmayı burada dokuzuncuya yapıyorum. Birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Şehirler sanayi de çok ciddi mesafeler alabilirler, ama eğer biz bunu kültürle, sanatla, sporla taçlandırmazsak, asla ve asla mesafe alamayız. Dönem dönem duymuyor değilim, 'Ya bu kültür sanat festivale, bu faaliyetler fazla değil mi?' inanın çok daha fazla yapmamız gerekiyor. Geleceğimiz olan gençlerimizin hem beyninin, hem gönlünün, hem de zihninin dolması gerekiyor. Şehrin birçok yerinde gösteriler yapılacak. Türk sanat müziğimiz, tiyatromuz, sanat faaliyetlerimiz var. 15 Temmuz'da da final akşamında Mustafa Ceceli konser verecek." dedi.

Konuşmanın ardından yerli ve yabancı halk dansları ekipleri danslarını sergiledi

Kaynak: İHA