Siirt Valisi Çolak, Esnafla Görüşüp Taziye Ziyaretinde Bulundu

Siirt Valisi Musa Çolak, Bankalar Caddesi esnafıyla bir araya geldikten sonra bazı ailelere taziye ziyaretinde bulundu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu ile birlikte Bankalar Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret eden Vali Çolak, vatandaşlarla da sohbet ederek sorunlarını dinledi. Bol kazanç dileyen Vali Musa Çolak’a teşekkür eden cadde esnafı, bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu söyledi.

Ekmek fırınlarını da denetleyen Vali Musa Çolak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yürürlüğü girmesine rağmen, bazı fırınlara gerekili tebliğin yapılmadığını öğrenmesi üzerine, Tarım Müdürlüğü yetkililerini ve Fırıncılar Odası Başkanlığını uyararak ildeki fırıncıların tümüne hizmet içi eğitim verilmesinin yanı sıra gerekli tebliğin yapılmasını istedi.

Vatandaşın görüşlerini dikkate alacağını söyleyen Çolak, “İlimizin sosyoekonomik gelişmesinde, devlet-vatandaş kucaklaşmasında çok iyi mesafeler alındığına inanıyorum. Devlet olarak her zaman halkımızın yanındayız. Halkımızın yaşam kalitesini artırmak, huzur ve güvenini sağlamak amacıyla çalışmalarımız ve projelerimiz aralıksız devam etmektedir. Siirt'i daha yaşanır bir kent haline getirmek amacıyla eğitimden sağlığa, tarımdan hayvancılığa, enerjiden ulaşıma, kültürden turizme kadar pek çok alanda önemli projeler gerçekleştirilmiştir. Elbette ki uzun yılların birikmiş sorunlarını bir anda çözmemiz mümkün değildir. Ancak Son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlar, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Siirt, özellikle enerji, tarım ve hayvancılık alanlarında cazibe merkezi haline gelecektir” diye konuştu.

Siirt Valisi Musa Çolak, bir süre önce vefat eden Metin Erdoğan ile elim bir trafik kazası Sonucu hayatını kaybeden Ömer Faruk Biçen’nin ailelerini ayrı ayrı ziyaret ederek başsağlığı diledi. Çolak, “Devlet olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız, vatandaşlarımızla bir ve beraberiz, her türlü acılarını ve sevinçlerini paylaşıyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA