Bakan Yılmaz'ın Sivas Ziyareti

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye, tarihinin en güçlü döneminde" dedi.

Bakan Yılmaz , Cumhuriyet Üniversitesi ( CÜ ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde hayırsever işadamı Ahmet Ünal tarafından yaptırılan Hasta Refakatçi Oteli’nin temel atma törenine katıldı .

Törende konuşan Bakan Yılmaz , hasta refakatçilerinin yaşadığı kalacak yer probleminin bu otel ile ortadan kalkacağını söyledi .

Konuşmaların ardından İşadamı Ahmet Ünal ile CÜ Rektörü Prof . Dr . İlyas Dökmetaş , 90 yataklı otelin protokolünü imzaladı . Protokolün imzalanmasının ardından otelin temeli atıldı .

Daha sonra Zara ilçesine bağlı Şerefiye beldesinde düzenlenen 17 . Şerefiye Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali’ne katılmak üzere beldeye geçen Bakan Yılmaz , burada Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk adına yapılan parkın açılışını yaptı . Karşılama sırasında kurban kesilmesine izin vermeyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz , katıldığı festivalde yaptığı konuşmada ise , Türkiye’nin bugün tarihinin en güçlü dönemini yaşadığını belirterek , " Bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadan devam ettirirsek , bilin ki 21 . asır Türklerin , Türkiye’nin asrı olacaktır” ifadelerini kullandı .

Festivalde Bakan Yılmaz , Müsteşar Habib Soluk , AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan , CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir’e plaket verildi .

Şerefiye beldesinden ayrılan Yılmaz , Kangal ilçesine geçerek Alacahan beldesinde düzenlenen festivale katıldı .

Bakan Yılmaz , burada tarihi Alacahan Kervansarayı ' nı da gezdi .

Memleketi Gürün ilçesine geçen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yarın sabah Kayseri’ye gideceği öğrenildi .
Kaynak: İHA