25 Yıl Sonra Ayrı Sıralarda Buluştular

Erzurum lisesi 1981-1987 mezunları 25 yıl aradan sonra bir araya geldi.

O dönem okuyan 100 öğrenciden 35’i Erzurum lisesinin bahçesinde tekrar buluştu. Mezunlar lise dönemlerini geçirdikleri yatakhane ve yemekhanelerini gezip anılarını tekrar canlandırdılar. Mezunlar program kapsamında Erzurum Lisesi bahçesinde bir araya gelip mangal keyfi yaptılar. Mezunlar geceyi eski günlerdeki gibi lisenin yatakhanesinde geçirip kahvaltı için Pasinler ilçesine gidecekler. Mezunlardan Naci Edi, “Eski günlerdeki gibi lisemizin yatakhanesinde uyuyup, sabahleyin yine etüde kalkar gibi erkenden kalkacağız bu duygu tarif edilemeyecek kadar güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

Mezunlar” Bizim Huyumuzun ve karakterimizin oluşması Erzurum Lisesinde 6 yıl okumamız sayesinde oldu. Erzurum Lisesi bize sağduyulu olmayı, olaylar karşısında nasıl davranacağımızı öğretti. Erzurum lisesinin bize kazandırdığı çok şey var ailelerimiz yoktu Tek Başımıza burada kalıyorduk ve bu sayede hayatı öğrendik” şeklinde konuştular.

Mezunlardan Nazif Köse arkadaşlarını geleceğini duyunca tosun kesti. Nazif Köse “Arkadaşlarımın böyle bir organizasyonda toplanması benim için büyük bir gurur ben liseyi bitirdikten sonra okumadım ve şuan köyde yaşıyorum, ben hayvancılıkla uğraştığım için arkadaşlarımın şerefine bir tosun kestim ve arkadaşlarıma ikram edeceğim. Ayrıca arkadaşlarımı yollamadan önce onlara Pasinler’in otlu kapı köyünde otantik bir ortamda olan çiftliğimde kahvaltı vereceğim ve masadaki her şey eski günlerdeki doğal olacak” dedi.

Kaynak: İHA