Sendika Üyelerinden “BEDAŞ’tan Çıkarılan İşçiler Geri Alınsın” Eylemi

Galatasaray Lisesi önünde toplanan KESK, DİSK, TÜRK-İŞ üyeleri BEDAŞ’tan çıkarılan işçilerin geri alınması için eylem yaptı.

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup, ellerinde “Yaşasın sınıf dayanışması” “BEDAŞ’tan atılan işçiler geri alınasın” şeklinde pankartlar açarak yürüdü. Grubun eylemine eski CHP Milletvekili Çetin Soysal, CHP milletvekili Süleyman Çelebi ve Enerji-Sen Başkanı Ömer Kamil Kartal destek verdi. Taksim Meydanı’nda grup adına açıklama yapan Enerji-Sen Sendika üyesi Hacı Ömer Yazıcı, “Bugün ülkemizi yönetenler bir yandan fermayenin ihtiyaçları doğrultusunda emekçilerin kazanılmış haklarını ortadan kaldırmak için adımlar atarken diğer yandan baskı ve zor politikalarıyla iktidarını sürdürmeye çalışıyor. KESK’in de genel başkanı dahil birçok yönetici ve üyesi gözaltına alınarak tutuklanıyor. Türkiye dünyada en çok muhalif politikacının gazetecinin sanatçının tutuklu olduğu ülkelerin başında geliyor” dedi.

Grup açıklamanın ardından, BEDAŞ’a yürüdü. Burada çevik kuvvet ekiplerinin olası bir duruma karşı geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlenirken grubun eylemine destek veren CHP Milletvekili Süleyman Çelebi de bir açıklama yaptı. Çelebi, “Burada sırf ekmekleri için işleri için en temel haklarını kullanan işçiler işten atılıyor. Bu ülkede sendika özgürlüğü yok. Hala bakanlık yetki tespitlerini 7 aydır vermiyor istatistikler yayınlanmıyor. Hava-İş kolunda grev yasağı konuluyor işçiler işten atılıyor” diye konuştu.

Daha sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA