Tarihi Kazıya Kura İle İşçi Alındı

Türkiye İş Bulma Kurumu (İŞ-KUR) tarafından Nif Dağı kazılarında çalışmak üzere işe alıanan 10 kişi işbaşı yaptı.

Toplum Yararına Çalışma Programı kura çekimi, Dağkızılca köyünde yapıldı. Kura programı İŞKUR yetkililerinden Cemil Altun ile Hakan Hökerek, Nif Dağı Kazısı Başkanı Prof. Dr. Elif Tül Tulunay, Kazı Başkan Yardımcısı Araştırma Görevlisi Dr. Müjde Peker ve ekip üyelerinden Öğretim Görevlisi Ceren Baykan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Dağkızılca ve Vişneli Köylerinden çalışmak için başvuran 16 kişiden 10’u kura ile seçilerek işe alındı. Diğer 6 kişi yedek liste de yer aldı.

Nif DağıPrehistorik çağlardan Bizans Dönemi sonuna dek önemli kültür varlıkları barındırdığı saptanan arkeolojik Geziler ve Yüzey Araştırmaları sonucunda 2006 yılında Birinci Derece Arkeolojik Sit ilân edildi. Karamattepe, Ballıcaoluk, Dağkızılca ve Başpınar mevkilerinde, Bakanlar Kurulu Kararıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi adına Prof. Dr. Elif Tül Tulunay başkanlığında ilk kazılara başlandı. Nif Dağı, İzmir Körfezi’nin doğusunda, Kemalpaşa, Torbalı ve Buca ilçelerinin ortak sınırları çevresinde yer alıyor .
Kaynak: İHA