Koordinasyon Toplantısında Kadastro Sıkıntısı

Erzurum’da bugün gerçekleştirilen İl koordinasyon kurulu 3. dönem toplantısında kadastro çalışmalarında yaşanan problemler gündeme getirildi.

Kadastro çalışmalarının yüzde 99 oranda tamamlandığı Erzurum’da özellikle Uzundere ve Karayazı ilçesinde ciddi problemlerin yaşandığı belirtildi. Uzundere Kaymakamı Mustafa Baştürk ve karayazı Belediye Başkanı Seyfettin kırık toplantıda söz alarak yaşanan problemleri Vali Öztürk’e ilettiler.

Uzundere Kaymakamı D. Mustafa Baştürk, “Yapılan kadastro çalışmalarında büyük yanlışlıklar oldu. Vatandaşımızın da konuya hakim olamamasından dolayı gerekli itirazlar yapılamadı ve bir çok vatandaşımız mağdur duruma düştü” dedi.

Daha sonra Karayazı Belediye Başkanı Seyfettin Kırık ise aynı yanlışlığın kendi ilçelerinde de yapıldığını söyleyerek, Karayazı’da yapılan yanlış kadastro çalışmasından dolayı İlçe’nin yüzde 50’sinin hazine arazisine geçtiğini ve bu duruma karşı bir şey yapamadıklarını ifade etti.

Vali Sebahattin Öztürk ise “Kadastro işleri idari işlemlerle değil, ancak mahkeme işlemleri ile çözülebilir. Bu yanlışlığında düzeltilebilmesi için 2. Kadastro kanun çıkması gerekir” söyledi.

Kaynak: İHA