3. Uluslararası Tulum Festivali Rize’de Başladı

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Uluslararası Tulum, Müzik ve Sanat Festivali, Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı.

Geleneksel hale gelen Tulum ve türlerinin çalındığı altı ülkenin katılımları ile bu yıl 3 . Sünün gerçekleştirildiği Uluslararası Tulum , Müzik ve Sanat Festivali Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde Rize’de başladı .

Bugün ilk olarak etkinlik için altı farklı ülkeden Rize’ye gelen 350 halk dansçısının temsilcileri Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret ettiler . Yabancı konuklar burada Bakırcı ile sohbet ederek karşılıklı hediyeleştiler . Bakırcı , Rize Belediye Başkanlığı binası önünde dansçılar ile hatıra fotoğrafı çektirdi .

Saat 18 . 00’da Rize Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan dansçılar , kortej oluşturarak farklı ülkelere ait farklı tulumların aynı anda çalınması Sahil Parkı’na kadar yürüdüler .

Burada festivalin açılış konuşmasını Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptı . Bakırcı 38 ayrı ülkede tulum çalındığını belirterek , “Farklı milletlere mensup olabiliriz . Ama hepimiz insanız . Müzik evrenseldir . Müzik farklı milletleri bir araya getiren bir değerdir . Hepimiz Adem ve Havva’dan türedik . Bizi birleştiren unsur insanlığımızdır” dedi .

Bakırcı’nın konuşmasının ardından gruplar ülkelerine özgü halk oyunlarını yerel kıyafetleri ile sergilediler . Etkinlik yoğun ilgi gördü .

Festivalin diğer gösterimleri ; 6 Temmuz tarihinde Artvin’in Murgul ilçesinde , 7 Temmuz tarihinde Arhavi ilçesinde , 9 Temmuz tarihinde Rize’nin Çayeli İlçesi’nde , 10 Temmuz’da Artvin’in Borçka ilçesinde ve 11 Temmuz tarihinde Rize’nin Fındıklı ilçesinde gerçekleştirilecek .

3 . düzenlenen etkinliklere ; Bulgaristan , Makedonya , Sırbistan , Romanya , Gürcistan ve Gürcistan’ın Osetya Bölgesi ile Ankara Üniversitesi ve Arhavi Belediyesi Halk danslarından oluşan 350 kişilik ekip katılıyor .
Kaynak: İHA