Siirt'te, Doğa ve Yaban Hayatını Koruma Programı Kapsamında Doğaya 300 Kınalı Keklik Bırakıldı

Kurtalan ilçesinde, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğünce doğa ve yaban hayatını koruma programı kapsamında, doğaya 300 kınalı keklik salındı.

Siirt Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nce Gaziantep Keklik Üretme Çiftliği'nden temin edilen kekliklerin doğaya bırakılması nedeniyle Beykent köyü yakınlarındaki sahada tören yapıldı.

Vali Musa Çolak, burada yaptığı konuşmada, doğa ve yaban hayatını koruma kapsamında, doğada çeşitli sebeplerden dolayı sayıları azalan kınalı kekliklerin sayısını artırmak ve nesillerinin devamlılığını sağlamak amacıyla, 300 kınalı kekliğin doğal yaşam alanlarına bırakılacağını söyledi.

Kekliklerin doğaya bırakılmadan önce, 7 günlük adaptasyon çalışmalarına tabi tutulduğunu belirten Vali Çolak, 700 kekliğin daha belirli aralıklarla Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerindeki doğal yaşam alanlarına salınacağını bildirdi.

Musa Çolak, vatandaşlardan, doğaya bırakılan kekliklere sahip çıkmasını da isteyerek, ''Doğada nesli azalan ve tehdit altında olan türlerin suni ortamlarda çoğaltılarak, tekrar doğaya bırakılması, doğanın korunması ve doğa bilincinin gelişmesi bakımından önemlidir. Son yıllarda ülkemizde birçok ölüme neden olan kenelerin azalmasına fayda sağlayan bu hayvanlar, aynı zamanda ekolojik dengenin korunmasında da biyolojik mücadeleye katkı sağlıyor'' dedi.

Daha Sonra keklikler, doğaya salındı.

Muhabir: Abdurrahman Binay/Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA