Bakan Bağış: “2023’te Dünyanın En Güçlü 10 Ülkesinden Biri Olacağız”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Allah’ın izniyle 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100.yıl dönümünde dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olacağız. Sizlerin desteğiyle, duasıyla inşallah bunu başaracağız. Yeter ki bu ülkede istikrarımıza sahip çıkalım, yeter ki bu ülkede birbirimizi ötekileştirmeyelim. Beraber ter döküp, beraber üretip beraber çalışalım” dedi.

Esenler Belediyesi tarafından organize edilen iftar yemeğine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile Esenler’de oturan vatandaşlar katıldı.

Semt sakinleriyle bir araya gelen Bakan Bağış, burada vatandaşlar ile birlikte iftarını açtı ve ardından bir konuşma yaptı. Bakan Bağış, “Genelde Kadir geceleri insanlara özeldir. Bu sene öyle bir tevafuk oldu ki 11 ayın Sultanı Ramazan ayının Kadir gecesi AK Parti’nin 11. kuruluş yıl dönümüne denk geldi. Bu durum bizim için çok değerli bir olay” dedi.

Adnan Menderes’in 1959’da söylediği ’yeter söz milletindir' sözünü hatırlatan Bakan Bağış, “Avrupa Birliği sürecinin bugünkü en önemli savunucusu olan ve ‘söz de milletindir, karar da milletindir’ diyen Sayın Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan’a sizler sahip çıktınız. Kimileri ona artık muhtar bile olamaz derken sizler onun bu ülkenin kişi başına düşen refahını üç kat arttırabilmesi için Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yolun üç katını yapabilmesi için onunla birlikte yol yürüdünüz“ şeklinde konuştu.

Bakan Bağış’ın ardından söz alan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, ”Burada havaalanı mahallemizde vatandaşlarımızla iftardayız. Her Ramazan’ın bir gününü Esenler’e ayıran yol arkadaşımız Sayın bakanımıza şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.

Başkan Göksu, konuşmasının ardından katılımlarından dolayı Bakan Bağış’a bir vazo hediye etti .
Kaynak: İHA