Sinema Dünyasının Aranan İlçesi Odunpazarı

Tarihsel dokusu, kültürel değerleri ve doğa güzellikleri ile bir filmde aranan mekanları bünyesinde barındıran Eskişehir’in ünlü ilçesi Odunpazarı, dizi ve sinema dünyasının aranan ilçesi, gözbebeği haline geldi.

Köprü, Mor Menekşeler, Es Es, Yaşadığımız Şehir, Hatırla Sevgili ve Usta gibi birçok dizi ve sinema filmine ev sahipliği yapan Odunpazarı, Türkiye’nin yeni dizi ve film platosu haline geldi.

Çekimlerini tarihi Odunpazarı semtinde gerçekleştiren yapımcılar, çekimlerde kullandıkları araç, kostüm ve dekorlarla bölgeyi ziyaret edenleri sinemanın büyüleyici dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Odunpazarı’nın eşsiz güzellikteki evleri arasında oluşturdukları atmosfer ve birlikte çalıştıkları önemli sinema sanatçıları ile tüm ülkenin dikkatini bölgeye çeken yapımcılar, Odunpazarı’nın dizi ve film sektörü için büyük bir şans olduğunu önemle vurguluyorlar.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2006 yılında yaptığı bir konuşmada, Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesinin bütün etapları tamamlanıp, bölgeye sosyal canlılık kazandırıldığında, hem iç ve dış turizm, hem de sanat ve sinema dünyası açısından aranan şehir olacaktır” dediğini belirten ve bugün bunu görmekten büyük gurur duyduğunu vurgulayan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Odunpazarı Evleri’nin sinema yönetmenlerinin mekanı olduğuna dikkat çekti .
Kaynak: İHA