Şehit ve Gazi Aileleri UEDAŞ’ın İftarında Buluştu

Bursa’da Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) tarafından düzenlenen iftar programında Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova’daki kent temsilcileri, milletvekilleri, şehit ve gazi aileleri buluştu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonunda düzenlenen iftarda konuşan UEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Ramazan 'ın kutsallığına vurgu yaparak, “Geçtiğimiz sene yine bir iftar yemeğinde bir araya gelmiştik. Bu sene de bu iftar yemeğinde buluştuk. O arzumuz yerine geldi. Bunu sizlerle yaşıyoruz. Ramazan ayının devamında, ülkemizin birlik ve huzur içinde kutlanması için programımıza katıldığınız için hoş geldiniz diyorum. Ramazan Bayramının ülkemize mübarek olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Şahabettin Harput ise Ramazan ayının İslam alemi için önemli bir ay olduğunu ifade ederek, “Bizi biz yapan, bizi bir araya getiren en önemli değerlerden birisi olan Ramazan ayıdır. Ramazan ayı insanların bir araya gelmesi adına, kucaklaşması adına, sevgi, hoşgörü adına bütün bu güzel duyguların doruğa ulaştığı bir aydır. Dünyanın bir tarafında insanlar açlıktan ölmeye devam ediyor. İlgiye sevgiye aç olarak yaşıyorlar. Hem ülkemizde, bölgemizde, dünyanın dört bir tarafında bizden yardım bekleyen insanlara yeterince ulaşabiliyor muyuz diye vicdanımıza sorma açısından önemli bir günü yaşıyoruz. Bugün de bunun güzel örneklerinden birisini görüyoruz. Şehitlerimizin, gazilerimizin de yakınları burada. Bu atmosferin, birlik ve beraberliğin sonsuza kadar yaşamasını diliyorum.” dedi.

Enerji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Murat Mercan, “Bu milleti Milet yapan değerler burada. Bu millet öyle bir millet ki, sadece Anadolu 'da değil, haksızlık, yoksulluk nerede varsa oralara elini uzatmış bir millet. Bu millet dünyanın her yerinde. Şehit ve gazi aileleri olarak bu milleti, millet yapan değerleri kanınızla canınızla ortak oldunuz.” diye ifade etti.

Program sonunda Nihat Özdemir 'e şehit aileleri adına plaket verildi.