Arakan'da Öldürülen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Antalya'da Myanmar'da öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, teravih namazı çıkışı Muratpaşa Camisi'nin avlusunda toplandı. Aralarında teravih namazı için camiye gelenlerin de bulunduğu gruptakiler, Arakan'da öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Arakan'da öldürülen Müslümanlar için duaların okunmasının ardından Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Pişirici, Arakan'daki Müslümanların ürpertici bir şekilde şehit edildiğini söyledi.

Arakan'daki Burma yönetiminin evrensel insan haklarını hiçe saydığını ifade eden Pişirici, bu duruma bir an önce son verilmesi gerektiğini kaydetti.

Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin Arakan'daki şiddet olaylarını uluslararası platforma taşımaları gerektiğini vurgulayan Pişirici, Arakan'da Müslümanların öldürülmesine tepki göstermeyen Batılı ülkeleri de ikiyüzlülükle suçladı.

Bütün İslam ülkelerinin Myanmar ile olan ilişkilerini askıya almalarını, söz konusu ülkeye destek veren ülkelerle olan ekonomik ilişkilerini de tekrar gözden geçirmeleri gerektiğine dikkati çeken Pişirici, şöyle konuştu:

''İçinde yaşadığımız bu mübarek zaman diliminde Arakan'da yüreklerimizi parçalayan bu tablo, Suriye'de yaşanan süreç, İslam ülkelerinin bir ve bütün olarak oluşturacak bir İslam Birliği eksikliğinin nelere mal olduğunu bir kez daha göstermiştir. Anadolu Gençlik Derneği olarak bu yaşanan gelişmeler karşısında tarihe tanıklığımızın ve insanlara karşı sorumluluğumuzun gereği olarak bütün kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz.''

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA