Kaymakam İbrahim Özefe'nin Köy Gezisi

İçel’in Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, köy gezileri kapsamında gittiği Erdemli’ye 44 kilometre mesafedeki bin 550 rakımındaki Akpınar Köyünde köylülerin isteklerini yerinde dinledi.

Kaymakam Özefe, köylülerin taleplerini tek tek not aldı. Ziyaret için teşekkür eden Köy Muhtarı Hüseyin Serin, öncelikle sıkıntıları dile getirmek istediğini belirterek, “Yolumuz konusunda sıkıntılarımız var. Mermer taşıyan kamyonlar sebebiyle yolumuzda bozulmalar oldu. Yol durumumuz oldukça sıkıntılı. Bu konuda çözüm bekliyoruz” dedi.

Köye çöp konteynerleri yerleştirilmesinin çevre temizliğine büyük katkı sağladığını dile getiren Serin, “Köyümüze verilen çöp konteyneri için de ayrıca Erdemli Kaymakamlığımıza teşekkür ediyoruz. Bu hizmetin ardından köyümüz güzel ve temiz bir çevreye kavuştu. Vatandaşlarımız köylere konteyner verilmesinden Son derece memnun. Köylerimizin temiz olması için belirli noktalara konteyner koymak şart olmuştu” diye konuştu.

Serin, köylerinde içme suyu konusunda problem yaşamadıklarını ve elektrik konusunda ciddi sıkıntılarının bulunmadığını da kaydetti.

“El birliği, fikir birliği ve söz birliği yapılırsa aşılamayacak bir sorun yoktur” diyen Kaymakam Özefe ise, “Kıştan çıkıldıktan Sonra asfaltlar belli bir oranda bozuluyor. Yeterlilikler var, yetersizlikler var, gerekli çalışmaları başlatarak eksiklikleri telafi etmeye çalışıyoruz. Elektrik ve su ile ilgili çok ciddi sıkıntıların olmaması memnuniyet verici. Öte yandan köylerimize konteyner alımı yapıyoruz. Köylerimizin temiz olması için çalışlarımız yine aralıksız sürüyor. Söylediğimiz gibi vatandaşımızı yerinde dinleyip, gerektiğinde yerinde inceleme yaparak, ortak fikirde buluşarak sorunlarımızın üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Akpınar Köyü ziyaretine Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe’nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Berdan Tun ve Üçtepe Köyü Muhtarı Ahmet Koç katıldı .
Kaynak: İHA