Yıldız: Elektrikte Herhangi Bir Sıkıntı Yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kavurucu sıcaklıklardan dolayı elektrik tüketiminin cumhuriyet tarihinde yeni bir rekor daha kırdığını söyledi.

Elektrikte üretim fazlası olduğunun altını çizen Yıldız herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını ifade etti.

Bakan Yıldız Hacı Bayram-ı Veli Cami önünde kurulan çadırda iftarını açtı. İftarın ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Son günlerdeki kavurucu sıcaklıklardan dolayı elektrik tüketiminde cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını belirten Yıldız; “Bugün sıcaklık çok fazlaydı. 38 bin Megawatt’lar civarında cumhuriyet tarihinde yeni bir rekor daha kırıldı. Ama buna rağmen üretim fazlamız var. Elektrikte herhangi bir sıkıntımız yok.” şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız, elektrik alanında sıkıntı çekilmemesinin nedenini özel sektöre yapılan yatırımlara bağladı. Yıldız, petrol fiyatlarının 2011 yılında yüksek seyretmesinin Türkiye açısından olumsuz sonuçlar oluşturmasına rağmen petrol üreten Türkiye Petrol Ortakları Anonim Şirketi (TPO) açısından olumlu sonuçlar oluşturduğunu kaydetti.

Bakan Yıldız TPO’nun 1 milyar dolara yakın kar ettiğini açıkladı.

Bakan Yıldız, iftarını açmak için Ulus’ta bulunan Ankara’nın simgelerinden Hacı Bayram-ı Veli Cami’sinin önüne kurulan iftar çadırını tercih etti. Yıldız, iftar çadırında kuyrukta bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. İftar çadırına giren Yıldız daha sonra elleriyle vatandaşlara yemek dağıttı.

Yemek dağıtımının ardından vatandaşların masasını tek tek dolaşarak ramazanlarını kutladı. Masasına oturan Yıldız’a Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’te eşlik etti .