Bakan Kılıç, Olimpiyat Kafilesiyle Londra'ya Geldi

Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek sporcuların büyük bir kısmı bugün Londra’ya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da eşlik ettiği kafileyi Londra Heathrow Havalimanı’nda Türk sporseverler coşkuyla karşıladı.Fenerbahçe ve Galatasaray derneklerinden gelen taraftarlar ve vatandaşlar, Bakan Kılıç ve sporculara tezahürat yaparak çiçek hediye etti. Bakan Kılıç da karşılamaya gelen vatandaşın teker teker ellerini sıkarak sohbet etti. Kılıç, yaklaşık yarım saat bütün sporcuların çıkmasını bekledikten sonra kafileyle birlikte alandan ayrıldı. Bakan Kılıç, havalimanında yaptığı basın açıklamasında, Londra Olimpiyat Oyunları'na rekor sayıda sporcuyla katıldıklarına dikkat çekerek, “Sporcularımızın Londra'da yaşayan vatandaşlarımızdan beklentileri, müsabakalar boyunca kendilerini yalnız bırakmamaları.” dedi.

Türkiye’nin olimpiyat oyunlarına toplam 114 kişi ile rekor sayıda sporcuyla katıldığını ve bunların 66'sının kadın olduğuna işaret eden Kılıç, “İlk kez kadın sporcu sayımız erkek sporcularımızı geçti. Spora kadın eli değdi, bundan sonra sayıları artar, azalmaz.” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) olimpiyatlara katılamamasına ilişkin bir soruya Gençlik ve Spor Bakanı, “Arzu ediyoruz ki KKTC'ye yönelik ambargolar son bulsun ve burada yaşayan gençlerimizin önü tam manasıyla açılsın. Kıbrıslı Türk gençleri de dünyadaki uluslararası spor organizasyonlarına katılabilme hakkını kullanabilsinler. Spor demek kardeşlik demektir. Bu anlamda güneyindeki gençler kadar kuzeyindeki gençler de tüm spor organizasyonlarına katılmayı hak ediyorlar; bunu onlardan esirgememek lazım.” şeklinde cevap verdi. İstanbul'un 2020 olimpiyat adaylığı için Londra’da temaslarda bulunacaklarını da sözlerine ekleyen Bakan Kılıç, “Bu tür organizasyonlar ülkelerin kendi hedeflerini gerçekleştirmelerine yönelik de önemli bir tanıtımdır. Sayın Başbakanımızın, bizlerin görüşmelerimiz olacak. İstanbul, 2020 için en iddialı aday kenttir. İstanbul adına iddiamızı kuvvetli şekilde sürdürmeye ve İstanbul markasını tüm dünyaya tanıtmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Kafilede yer alan bazı sporcular da medya mensuplarına verdikleri demeçlerde, Cuma günü başlayacak olan olimpiyat oyunlarında iddialı olduklarını ve madalyalar alarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladı .