Ellez:“Güvenlik Kurulunda Topyekün Bir Katliamın Planını Yapacaklardı'

Suriye Polis Akademisi Komutanı General Abdurrezzak Aslan Ellez, “Güvenlik kurulunda topyekün bir katliamın planını yapacaklardı ama başaramadılar" dedi.

Suriye Polis Teşkilatının kilit ismi Ellez, önceki gün Türkiye’ye giriş yaparak 2 gün boyunca Kahramanmaraş’ta kaldı. Ailesinin güven içerisinde Suriye’den ayrılmasının ardından bugün tekrar ülkesine dönen Ellez, uydu üzerinden yayın yapan Aksu TV’ye konuştu.

Özgür Suriye Ordusu saflarında Esad’a karşı savaşacağını ifade eden Ellez, Suriye yönetiminin çocukları dahi hiç acımadan katlettiğini kaydetti.

Suriye’nin bütün savunma güçlerinde görev yaptıktan Sonra 2011 yılında kurulan Polis Akademisi’nin başına geçtiğini dile getiren Ellez, “Bu katliamlar üzerine Beşar Esad’dan tan koptum ve halk hareketine geçtim. Bundan Sonra halk meclisinin oluşturacağı bütün etkinliklere bütün birikimimi, bütün bildiğimi onların hizmetine sunmaya hazırım. Suriye halkının emrine girmiş bulunuyorum” dedi.

Türkiye gibi Suriye halkına destek veren tüm devletlerden bundan Sonraki süreçte de kendilerini yalnız bırakmamalarını isteyen Ellez, Şam’da Ulusal Güvenlik Merkezi Bürosu’na düzenlenen saldırının ardından, “Başta Türkiye olmak üzere Suudi Arabistan Kralına ve Suudi Arabistan halkına, Katar Emirine, İngiltere, Amerika ve Fransa’ya bizi yalnız bırakmadıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son aldığı bir habere göre Beşar Esad’ın Ulusal Güvenlik Bürosu’na düzenlenen intihar saldırısının ardından ülkeyi terk ettiğini öne süren Ellez, şöyle konuştu: “Orada toplanan kişiler Suriye’deki katliamın failleridir. Bu bizim için çok sevindirici oldu ve bizi rahatlattı. Oradaki güvenlik konseyi toplantısında top yekün bir katliam yapmayı amaçlayacaklardı ama başaramadılar. Böyle bir plan ve projenin hayata geçmeden Son bulması çok sevindirici oldu bu artık şu demektir, Beşar Esad’ın gücü tamamen bitmiştir.”

"İRAN’IN DESTEĞİNE BEN ŞAHİT OLDUM"

Ellez, Esad yönetimine İran’ın destek olup olmadığına yönelik bir soruya ise tanık olduğu bir olayı anlatarak cevap verdi. İran istihbaratının ve Hizbullah’ın bombalı saldırılara ilişkin Suriyelilere eğitim verdiğini öne süren Ellez, “Atış ve eğitim alanında bir şeye şahit oldum. Oraya Hasan Türkmeni adında bir kişi tayin oldu. Orada bütün devlet erkanı, içişleri bakanı ve İran istihbaratı ile Hizbullah’ın orada yetiştirdiği insanlar oldu. Bu yetiştirilen insanların değişik yerlerde patlama olaylarını nasıl gerçekleştirileceğini, arabalara, evlere, insanlara nasıl saldırılacağını katliamın nasıl yapılması gerektiğini öğretiyorlardı ve bende buna şahit oldum. Suriye’de terörizmden bahsediliyor. Suriye’de tek terörist vardır o da Beşar Esad’dır. Suriye halkı tamamen kendi kendini kurtarmaya çalışmakta ve onları öldüren tek terörist Beşar Esad’dır.” şeklinde konuştu.

20 BİN İNSAN KATLEDİLDİ

Esad rejiminin devam eden saldırılarında ölen Suriyelilerin sayısının 20 bine ulaştığını söyleyen Ellez, Esad’ın kendine muhalif herkesi öldürmeyi amaçladığını savundu. Binlerce insanı katleden Esad’ın kimyasal ve biyolojik silahları kullanmaktan da geri durmayacağını dile getiren Ellez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yirmi bin insanı katleden ve köylerini ve evlerini insanların başına yıkan biri nasıl olur da kimyasal ve biyolojik silah kullanmaz. Kendisinin bittiği durumda şuanda her şeyi yapacak kadar ileridedir. Bundan dolayı da Birleşmiş Milletleri ve bütün dünyayı bu olaylara duyarlılığa davet ediyorum. Aynı zamanda Beşar Esa’ın yanında olan komutanların akıllarını başına alıp özgür askerlerin yanında yer almalarını istiyorum.” Suriyeli muhaliflere İsrail’in silah yardımında bulunduğu iddiaların da tamamen asılsız olduğunu savunan Ellez, bu silahları halkın kendi imkanlarıyla temin ettiğini belirtti.

Ellez, “Suriye halkının, Özgür Suriye Ordusunun yemeğe, içmeye ihtiyacı yok ve sadece silaha ihtiyacı var. Ayrıca halk hareketinin elinde İsrail silahı olduğunu söylüyorlar, tamamen yalandır. Halkın kendi imkanlarıyla aldıkları silahlardır. Bu vahşet durana kadar ben de savaşmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Ellez, Suriye’deki ailesinin güvenli bir şekilde yurt dışına çıkartılmasıyla tekrar ülkesine dönerek savaşa katıldı.

Kaynak: İHA