Veli Küçük: Göbek Adım Kamber, Her Yere Girerim

Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan Gazeteci-Yazar Zihni Çakır, Ergenekon davası sanıklarından Veli Küçük ile Taner Ünal'ı, 20'den fazla birlikte gördüğünü söyledi.

Küçük ise "Nüfus cüzdanımda yazmıyor ama göbek adım Kamber, her yere girerim." ifadesini kullandıktan sonra Ünal'ı tanımadığını ve hiçbir yerde de görmediğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan Yazar Zihni Çakır, duruşmanın öğleden sonraki otoromonda da sanıklar, avukatlar ve mahkeme heyetin sorularını cevapladı. Tutuksuz sanık Taner Ünal’ın abartılı konuşmayı sevdiğini bu yüzden söylediklerinin hepsine inanmadığını belirten Çakır, "Taner Ünal, 12 Eylül 1980 öncesinin Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un öldürülmesi olayını planlayanlar arasında olduğunu söylemişti." diye konuştu.

Zihni Çakır daha sonra tutuklu sanık Veli Küçük'ün sorularını yanıtladı. Veli Küçük, "Tanık Zihni Çakır savcılık ifadesinde Taner Ünal ile Veli Küçük’ü 20 yerde gördüm’ diyor. Nerelerde görmüş?" diye sordu. Tanık Çakır, Veli Küçük ile Taner Ünal’ı birlikte birçok kez çeşitli toplantılarda gördüğünü yineledi. Küçük ise "Nüfus cüzdanımda yazmıyor ama benim göbek adım Kamber, her yere girerim. Piyasada sahte Veli Küçük var ve her yerde dolaşıyor. Benim oğlum olduğunu söyleyen biri bile var. O da herkesi haraca bağladı. Tanık bana baksın beni mi görmüş? bahsettiği kişi ben miyim?" diye sordu. Veli Küçük’e bakan Çakır “Evet, elbetteki" şeklinde cevap verdi. Veli Küçük, Taner Ünal'ı tanımadığını ve hiçbir yerde de görmediğini söyledi.

Tanık Çakır, bazı tutuklu sanıklar tarafından Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk'a ulaştırılan yazılı soruları da cevapladı. Saat 18.00'de ise Başkan Çalmuk, tanık ifadesinin tamamlandığını belirterek duruşmayı 19 Temmuz 2012 tarihine ertelediklerini açıkladı.

Çalmuk, 19 Temmuz 2012 Perşembe günü Tutkun Akbaş, Yıldız Nambar ve Ethem Sancak'ın, 20 Temmuz 2012 Cuma günü ise Alpur Görmüş ile Ahmet Ceylan'ın tanık sıfatıyla ifadelerine başvurulacağını açıkladı.