Amerikalı Asistanlardan Amasya Üniversitesi'ne Türkçe Veda

Amasya Üniversitesi’nde İngilizce dersi verirken görev sürelerinin dolması nedeniyle ülkelerine dönen Amerikalı 3 asistan için veda yemeği düzenlendi.

Amasya Üniversitesi ile Amerika’da faaliyet gösteren Fulbright Eğitim Komisyonu arasında yapılan anlaşma gereği 2 yıldır Türkiye’de bulunan ve İngilizce dersi veren Jessicca Dragonetti, Matthew O'connel ve Marianne Shea için veda yemeği düzenlendi.

Amerikalı asistanların aralarına katıldıkları ilk günlerde endişeleri olduğunu belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Amasya küçük mütevazı bir şehir. Gelen arkadaşlarımızın daha önce böyle bir deneyimleri yoktu. Ama hazırlık sınıflarında gördük ki, böyle endişelere yer yokmuş. Oldukça disiplinli şekilde İngilizce dersi verdiler. Hem ön lisans hem lisans hem de pratik İngilizcelerimizde, makalelerimizin düzeltilmesinde bizlere çok yardımcı oldular. Biz kendilerinden çok memnun ayrılıyoruz. Kendileri de buraya gelmek isteyenlere Amasya’yı ve Amasya Üniversitesi’ni iyi tarif edeceklerini söylediler. Kendilerine bundan sonraki akademik çalışmalarında ve bütün yaşamları boyunca başarılar diliyorum” dedi.

Amasya’nın hoş, şirin ve tarihi bir şehir olduğunu söyleyen İngilizce asistanı Matthew O'connel, “Biz Türkiye’yi gezip gördük ve Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birinin Amasya olduğunu bilmenizi istiyoruz. Amasya hoş, şirin ve tarihi bir şehir ama sizin dostluğunuz da bizim için çok önemli. Başka üniversiteleri de gördük. Ama Amasya Üniversitesi personelinin en sıcak personel olduğuna da eminiz. Biz sizden Türkçe öğrendik, sizin de umarım İngilizceniz daha rahat olmuştur. Beraber yemekler paylaştık, hayatınızı bize açtınız, mutluluklarınız paylaştınız ama bir İngiliz atasözü vardır; ‘her güzel şeyin bir sonu var.’ Burada süremiz doldu. Sizleri seviyoruz, sizleri unutmayacağız” diye konuştu.

Marianne Shea ile Jessicca Dragonetti de Amasya’da kendilerine gösterilen ilgiyi asla unutmayacaklarını söyled .
Kaynak: İHA