Haham Brandt: Sünnet, Yasaların Güvencesi Altına Alınmalı

Almanya Hahamlar Genel Konferansı Başkanı Henry G.

Brandt, Alman hükümetinin sünnete günlük uygulamada “müsamaha gösterilmesi” yönünde formül arayışına girmesini “memnuniyet verici, ancak yetersiz” şeklinde niteledi.

Bild gazetesine konuşan Henry G. Brandt, Köln Eyalet Mahkemesi'nin sünneti suç sayan kararını değerlendirdi. Brandt'ın “Erkek çocuklarının sünnet edilmesi hem Yahudilik hem de İslam dini açısından temel öneme sahip bulunuyor. Dolayısıyla sünnete sadece ceza verilmemesi yeterli değil. Sünnet geleneğinin meşru şekilde ve yasaların güvencesi altında sürmesi gerekiyor. Almanya'da din özgürlüğünün inandırıcı şekilde devam etmesi sadece bu şekilde sağlanabilir. Sünnet geleneğinin meşru şekilde ve yasaların güvencesi altında sürmesi gerekiyor. Almanya'da din özgürlüğünün inandırıcı şekilde devam etmesi sadece bu şekilde sağlanabilir." ifadelerini kullandı.

Henry G. Brandt daha önce de Yahudi-İslam diyaloguna yaptığı katkılardan ötürü 2005 yılında Almanya İslam Arşivi Merkez Enstitüsü tarafından 'Muhammed Nefi Çelebi Ödülü'ne layık bulunmuştu. Brandt bu ödülle İslami bir kuruluştan ödül alan ilk haham olmuştu .