Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu Açıklaması

Bismil ilçesinde, ''Sait Şanlı Barış Komitesi''nin girişimleri sonucunda ikna edilen kan davalılar düzenlenen barış yemeğinde kucaklaştı.

Korukçu köyünde, 2004 yılında, akraba olan Karaman ailesi mensupları arasında çıkan kavgada 1 kişinin ölümü 5 kişinin de yaralanması üzerine taraflar arasında kan davası başladı.

Taraflar, Sait Şanlı Barış Komitesi'nin araya girmesiyle barışmaya ikna edilerek ilçe merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğinde bir araya getirildi.

Törende konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu barışan taraflara teşekkür ederek, ''Müslümanlara yakışan affetmektir. Barışan taraflara teşekkür ediyorum. Umarım bu barış, bölgemizdeki, ülkemizdeki barışa da vesile olur'' dedi.

Bismil Müftüsü Hanifi Ballı da barışan tarafları tebrik ederek, ''Kitabımızın birinci harfi Ba'dır. Yani Bismillah'ın başındaki Ba. Kuran'ın Son harfi de Nas Suresi'ndeki 'Sin'dir. Ba ile başlayıp Sin ile biten Kur'an-ı Kerim'deki bütün ayetler bu amca çocuklarımızın arasında hakemdir. Hiç kimse yanlış bir şey yapmasın. Bu Kur'an sizin şahidiniz olsun'' diye konuştu.

Sait Şanlı Barış Komitesi adına konuşan Metin Özşanlı ise her iki taraftan da yanına aldığı çocuklarla birlikte yaptığı konuşmada, ''Bir taraf özür dilemiştir. Bir taraf da insanlık adına, bu çocukların geleceği adına affetmiştir. Ailelerin büyüklerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından iki tarafın fertleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek tokalaşıp kucaklaştılar.

Barış yemeğine AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan ve Sait Şanlı Barış Komitesi üyeleri de katıldı.

Muhabir: İsmail Ersan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA