Ak Parti Van İlbaşkanı Aras’tan Başbakan’a Erdoğan’a Anlamlı Hediye

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Abdullah Aras, partisinin 4. Olağan Genel Kongresi’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği depremin simgesi Yunus Geray’in fotoğrafı Türkiye’nin gündemine bomba gibi oturdu.

Dün Van Atatürk Şehir Stadyumu’ndan yapılan AK Parti Van İl Başkanlığı 4. Olağan Genel Kongresi’ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, tarafından 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremin simgesi olan Yunus Geray’ın fotoğrafı hediye edildi. Birçok ulusal gazetenin manşetin de yer alan fotoğraf, Van depremini bir kez daha Türkiye’nin gündemine taşıdı.

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, 604 kişinin öldüğü 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2’lik depremin simgesi olan Yunus Geray’ın fotoğrafını Başbakan Erdoğan’a hediye ederek, kamuoyunun dikkatini bir kez daha Van üzerine yoğunlaştırdı. Aras, ‘‘Türkiye geçmişte yaşanan acıları unutmasın, depreme hazırlıklı olsun, başka Yunus’lar ölmesin diye bu fotoğrafı Başbakana hediye ettiğini söyledi.

13 yaşında ki Yunus Geray, 23 Ekim 2011’deki 7.2’lik depreme Van Erciş ilçesinde internet kafede yakalandı. Yunus, beton blokların altında kaldı. 12 saat sonra kurtarma ekipleri ulaştığında yaşıyordu. Yunus ekiplere, ‘‘Eve geciktim, babam kızacak’’demişti. Yunus hastaneye kaldırıldı ve ertesi gün iç kanama nedeniyle hayatını kaybetmişti.

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras da depremin simgesi Yunus Geray’ın o korku dolu gözlerle bakarken çekilen fotoğrafını güzel bir çerçevenin içerisinde Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etti. Aras, böylece tüm Türkiye’ye depremin acılarını bir kez daha hatırlattı. Van İl Başkanı Aras ‘‘Yaşadığımız acılar ders olsun ve Türkiye’nin depremlere karşı her zaman hazırlıklı olması gerekir’’ mesajını verdi .
Kaynak: İHA