Yakın Doğu Üniversitesi İle Turizm Bakanlığı Arasında İşbirliği Anlaşması

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında, Türkiye’deki bin 283 kütüphane ile YDÜ Kütüphanesi arasında elektronik işletim sistemi kurulmasını sağlayacak işbirliği protokolü imzalanacak.

Bu amaçla YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın resmi davetlisi olarak 16 Temmuz Pazartesi günü Ankara’ya gidecek.YDÜ’den yapılan açıklamaya göre Günsel, Ankara’da YDÜ ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ortak projesini yaşama geçirecek işbirliği protokolünü imzalayacak.

Protokolle YDÜ İnovasyon Merkezi tarafından geliştirilen ve Türkiye'deki Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bin 283 kütüphane arasında “Elektronik Kütüphane İşletim Sistemi” kurulacak. Sistemin kurulmasıyla, bin 283 kütüphane YDÜ Kütüphanesi’yle bağlanmış olacak.Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanlarına sistemi öğretmek amacıyla YDÜ Büyük Kütüphanesi'nde 15 gün eğitim verileceği de belirtilen açıklamada, daha önce de TBMM kütüphanesiyle benzer bir çalışma yapıldığı kaydedildi.Açıklamada, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürütülen projeyle, Ağustos ayı ortalarında Türkiye'deki bin 283 Kütüphane'nin tüm halka açılmasının planlandığı kaydedildi .