Ergin: Türkiye Bölgesinde ve Dünyada Gerçekten Gıpta Edilir Bir Noktada

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Türkiye bölgesinde ve dünyada gerçekten gıpta edilir bir noktada.

Türkiye , dünyanın 26 . büyük ekonomisi iken bugün 16 . büyük ekonomisi . Son 2 - 3 yıldır büyüme hızı bakımından Çin’den sonra ikinci ülke Türkiye " dedi .

Bakan Ergin ile birlikte Hatay’da bazı açılışlara katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu onuruna Antakya’da Medeniyetler Korosu ' nun da konser verdiği bir yemek düzenlendi .

Gecede bir konuşma yapan Ergin , TOBB ' un Türkiye ' nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu söyledi .

Ergin , " Biz birlikte Türkiye’yiz . Türkiye’yi oluşturan unsurların bir parçasıyız . Vücudun sağlıklı olabilmesi için her organın sıhhatli olması gerekiyor . Bu anlamda son 10 yılda Türkiye ekonomisinde , sosyal hayatında geleceği inşa etme yarışında , alt yapısını kurmada ve bölgesinde ve dünyada rekabet etme noktasında çok önemli imkânlarla buluştu . Türkiye’nin geleceğe daha güvenle yürümesi bizden sonraki kuşaklara daha sağlıklı bir ülke bırakmamız , bu birlikteliği ve işbirliğini sağlamamıza bağlıdır . Onun için bu ülke bizim . Bu ülkeyi oluşturan 74 milyon insanın her biri bu ülke için vazgeçilmez " diye konuştu .

Bu topraklarda her bir insanın ayrı bir kıymeti olduğunu vurgulayan Ergin , " Bu ülkeyi , sosyal dokuyu oluşturan yapının içerisinde bir tanesini çekin alın o Türkiye’den başka bir şey olur . Türkiye olmaz orası . Onun için her bir insanımızın kıymeti yüksektir . Bu bilinçle birbirimize kenetlenip geleceğe doğru , hedefe doğru yöneldiğimizde hedefe ulaşmamamız için hiçbir neden yoktur . Ülkemizin ve ilimizin gelişimi için özel sektör , kamu merkezi , yerel yönetimler , sivil toplum gerçekten büyük bir gayret ile önemli bir süreçten geçti , geçmeye devam ediyor . Bölgemizde Avrupa’da , Atlantik ötesinde ekonomik kriz , finans krizi dünyayı kasıp kavururken bundan en az etkilenip kendi insanını kendi yatırımcısını bundan en az etkileten ülke yine Türkiye . Bütün bunlar bizim yakalamış olduğumuz önemli değerlerle ortaya çıkan sonuçlar . Nedir bu? Siyasi istikrar . Bu siyasi istikrarın oluşturduğu ekonomik istikrar ve buna bağlı olarak oluşan güzel bir yatırım iklimi Türkiye açısından önemli bir kazanım olmuştur . Şimdi bu yatırım iklimini güçlendirmek hem yerli yatırımcının hem yabancı yatırımcının bu topraklarda bu coğrafyada daha geniş daha büyük yatırımlar yapmasını sağlayacak adımlar atmak bizim hepimizin vazifesidir” şeklinde konuştu .

" HEPİMİZİN HAPİSLERDE SÜRÜNECEĞİ MADDE DEĞİŞTİRİLDİ

" Yemekte bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu , Türk Ticaret Kanunu ' nda yapılan değişikliklerle Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in özel sektöre katkıda bulunduğunu kaydetti .

Hisarcıklıoğlu , “Özel sektörün sorunlarının çözümünde hep pozitif yaklaşıldı . Özellikle bu son Türk Ticaret Kanunu ' nun 1535 . maddedeki yanlışlıkların düzeltilmesinde katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde yaklaşıldı . Yoksa hepimizin hapislerde sürüneceği maddelerin değiştirilmesinde çok büyük katkısı oldu . Kendisine teşekkür ediyoruz " ifadelerini kullandı .

TOBB , HATAY’A OKUL YAPTIRACAK

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri’nin istekleri doğrultusunda , TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Hatay’a okul kompleksi yaptırma sözü verdi . Hisarcıklıoğlu’ndan okul sözü alınmasının ardından Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in şahitliğinde ön protokol imzalandı .