BBP Genel Başkanı Destici: Hükümet ve TSK'nın Açıklamaları Tutarsız

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk uçağının düşürülmesiyle ilgili, hükümet ve TSK tarafından yapılan açıklamaları eleştirdi.

Bu iki kurum arasındaki farklı açıklamaların tutarsızlık oluşturduğunu ifade eden Destici, "Hükümet ve TSK, ilk olarak uçağımızın uluslararası sularda füzeyle düşürüldüğünü bildirdi. Bugün füzeyle vuruldu tezinin kırıldığını, hükümet ve TSK yetkililerin açıklamasından öğreniyoruz. Füzeyle vurulduğundan emin değildiniz o zaman neden füzeyle vuruldu dediniz. Eğer füzeyle vuruldu iddiası doğruysa neden bugün bu iddianızı değiştirecek noktaya geldiniz?" dedi.

Destici, Eskişehir Oto Tamircileri ve Sanayi Sitesi’nde 23 Haziran'da yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaçak patlayıcı imal edilen işyerinde incelemelerde bulundu. Sanayi sitesi yetkililerinden bilgi alan Destici, çevredeki işyerlerinin çalışanlarıyla bir süre sohbet etti. Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Destici, Türk uçağının nasıl düşürüldüğüne yönelik tartışmaları değerlendirdi. Bu konuda yapılan açıklamaları tutarsızlık ve itibar kaybı olarak nitelendiren Destici, şöyle dedi: "Hükümet ve TSK tarafından uçağımızın uluslararası sularda füzeyle düşürüldü tezi önce çok ciddi olarak ve ısrarla vurgulandı. Ama bugün geldiğimiz noktada özellikle ikinci tezin yani füzeyle vuruldu tezinin biraz kırıldığını, TSK ve hükümetin bazı yetkililerinin açıklamasından görüyoruz. Tabi bu da bir tutarsızlık. Yani bunun füzeyle vurulduğunu tam emin değilseniz, niye bu kadar emin bir şekilde kesin füzeyle vuruldu iddiasında bulundunuz. Eğer o iddia doğruysa neden bugün bu iddiadan çark edecek bir noktaya veya tezinizi değiştirecek bir noktaya geldiniz.""TÜRKİYE'NİN İTİBARI YARA ALDI"Türkiye'nin bu bağlamda dış kamuoyunda itibar yönünden yara aldığını ileri süren Destici, "Gerçekten bu hadise gibi öncede bazı hadiseler var. Dış kamuoyunda, dünya kamuoyunda itibar yönünden büyük yara almıştır. Büyük itibar zedelenmesine uğramıştır. Bunu Türk milletine hiç kimsenin yaşatmaya hakkı yoktur. Hele Suriye gibi bir ülke önünde bunu yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.”diye konuştu.

"BİZ HERHANGİ BİR PARTİYLE BİRLEŞMEYİZ, BİR FİKRİN TEMSİLCİLERİYİZ"AK Parti ile HAS Parti'nin birleşme konusunu da değinen Destici, kendilerinin seçimlerde oy almak için kurulmuş bir parti olmadığını işaret ederek, bu bağlamda herhangi bir partiyle birleşmeyeceklerini kaydetti.

"Ben her iki parti için hayırlı olmasını diliyorum. İnşaallah ülkemizin, milletimizin geleceği için faydalı olur."diyen Destici, şöyle konuştu.

" Biz Büyük Birlik Partisi olarak sadece seçimlere girip çıkmak için kurulmuş bir siyasi parti değiliz. Biz seçim sonuçlarına göre de kendisini endeksleyen bir siyasi parti değiliz. Biz bir fikrin, bir misyonun temsilcisiyiz, takipçisiyiz. Bizim emelimiz, gayemiz, amacımız siyasette var oluş sebebimiz de bu fikrimizi ve misyonumuzu yaşatmak. Bu fikriyatımızla, bu misyonumuzla birlikte milletin muktedir iktidarını gerçekleştirmektir. Biz yolumuza devam ediyoruz.”